изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:21 EET
ИЗТИЧА СРОКЪТ ЗА ЗЕМЕДЕЛСКИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ    
ИкономикаСамо три работни дни остават за земеделските производители и тютюнопроизводители да изберат по какъв ред да плащат данъци, припомнят от пресслужбата на НАП - Варна. Както НДТ съобщи, физическите лица, които са регистрирани като тютюнопроизводители и земеделски производители, но нямат регистрация по ЗДДС, имат право да избират реда за облагането на доходите от дейността им.

Това става с попълването на специален образец декларация "за упражняване правото на избор", която се подава в офисите на НАП в цялата страна до 31 май.
От приходната агенция припомнят, че начините са два - като физически лица или като еднолични търговци
В случай, че производителите изберат облагането да е по общия ред, предвиден за физическите лица, тогава в годишната си данъчна декларация те ще декларират доходите си в Приложение №3. В този случай общите приходи се намаляват с 60 на сто признати разходи, а върху остатъка се дължи 10 % плосък данък.
Ако предпочетат облагането да е по реда, предвиден за едноличните търговци, те ще прилагат този ред за срок не по-кратък от 5 последователни данъчни години. Тогава с подаването на годишната данъчна декларация те ще попълват Приложение №2, в което приходите се намаляват с разходите, за които имат документи, а разликата се облага с 15 % данък.
 


Сходни връзки

ИЗТИЧА СРОКЪТ ЗА ЗЕМЕДЕЛСКИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди