изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:15 EET
Социологът Мирослава Радева: ГЕРБ са в тежка ситуация - трудно се печелят избори в средата на мандата    
ОбществоИстинският проблем е, че нямаме нови политически играчи – достатъчно изявени и харесвани. Това каза пред журналисти социологът Мира Радева, която представи социологическо проучване на тема: „Обществено политическите нагласи за предстоящите местни и президентски избори през октомври 2011 г.”, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

По думите на Радева - следващият парламент ще бъде не по-различен от този, който имаме в момента. Почти няма да има големи промени. Единствената промяна е, че РЗС вероятно няма да влезе в парламента. Това ще повдигне малко вота в подкрепа на ГЕРБ и на БСП.
„Политиците са някак плашливи – една крачка напред, две назад и това обърква избирателя. За ГЕРБ, като водеща политическа партия, това е голям минус, защото, ако през август Бойко Борисов заяви, че няма да бъде кандидат, това вероятно ще разочарова много избиратели и те няма да знаят как да реагират. Междувременно други силни кандидати може да наберат скорост”, коментира Радева. Според нея ГЕРБ са поставени в много тежка ситуация – много е трудно да се спечелят избори в средата на мандата. Затова ГЕРБ се колебаят кого да номинират, но продължаващото колебае засилва негативния ефект.
Според резултатите от проучването на МБМД - Меглена Кунева получава голяма подкрепа и се нарежда на второ място сред личностите, които хората биха избрали за президент. „Кунева винаги е била доста популярна и харесвана личност. Тя е типичният конвертируем европейски образ, който по традиция се харесва на българите. Тя е човек с европейска кариера. Това е образът на човека, който ще дойде от Европа и ще ни цивилизова, ще покаже на запад как решават проблемите, ще внесе европейски тон. Върху същата база е и високата популярност на Кристалина Георгиева”, коментира Радева.
Според Радева много интересен кандидат за президент би бил лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.
Весела БАРЪМОВА

http://www.focus-news.net

 


Сходни връзки

Социологът Мирослава Радева: ГЕРБ са в тежка ситуация - трудно се печелят избори в средата на мандата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди