изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 00:57 EEST
ЗАПЛАТИТЕ В ОБЛАСТТА ВСЕ ПОВЕЧЕ ИЗОСТАВАТ ОТ СРЕДНИТЕ ЗА СТРАНА    
НовиниСредната работна заплата в Добричка област за първото тримесечие на годината е 514 лева, сочат предварителни данни, съобщиха от Териториалното статистическо бюро в Добрич.

Тя е със 157 лева по-малка в сравнение със средната заплата за страната. И е с 6 процента по-малко в сравнение с края на 2010 година и с 5,6 на сто повече отколкото през първото тримесечие на 2010 г.
Областта е на 15 място по заплати в страната, а през последното тримесечие на миналата година е била 11-а в класацията. По-високи заплати получават заетите в обществения сектор, където средната работна заплата е 596 лв. срещу 475 лв. в частния сектор. С 5 процента са намалели заплатите в частния сектор спрямо края на 2010 година. Най-високоплатени са заетите в производството и разпределението на електрическа и топлина енергия и на газообразни горива, във финансовите и застрахователни дейности, както и заетите в държавно управление.
В основните за региона браншове- “Селско стопанство” и “Туризъм” заплатите съответно са 566 лева и 499 лева. Най-ниски са възнагражденията в отрасъл “Административни и спомагателни дейности” - 363 лева.
През първотото тримесечие на годината наетите лица в областта са 34 649, което е с 4 на сто повече в сравнение със същия период на 2010 година.
 


Сходни връзки

ЗАПЛАТИТЕ В ОБЛАСТТА ВСЕ ПОВЕЧЕ ИЗОСТАВАТ ОТ СРЕДНИТЕ ЗА СТРАНА | 5 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ЗАПЛАТИТЕ В ОБЛАСТТА ВСЕ ПОВЕЧЕ ИЗОСТАВАТ ОТ СРЕДНИТЕ ЗА СТРАНА
Автор: Anonymous да 2011-05-27 @ 12:12 EEST
Вие как я правите тази статискика -вземате под внимание заплатите на общинарите ли.Повечето хора първо са безработни- второ им са обещани по 250лв и не им ги дават дори а да не говорим за работещи които с месеци им подхвърлят по 100лв и мрът от глад или се самоубиват
ЗАПЛАТИТЕ В ОБЛАСТТА ВСЕ ПОВЕЧЕ ИЗОСТАВАТ ОТ СРЕДНИТЕ ЗА СТРАНА
Автор: Anonymous да 2011-05-27 @ 15:57 EEST

 А вие защо се хващате за ниски заплати? Сами се продавате "за без пари", бачкате като луди за нищо, после пак сте гладни и нещастни... Ами покажете, че имате цена!... Съжаление ли чакате? :-)

ЗАПЛАТИТЕ В ОБЛАСТТА ВСЕ ПОВЕЧЕ ИЗОСТАВАТ ОТ СРЕДНИТЕ ЗА СТРАНА
Автор: Anonymous да 2011-05-28 @ 16:45 EEST
Ако ти госпожо или господинчо имаш да храниш две гърла в къщи при тази безработица не ще се хванеш за тези пари ами сигурно и на околовръстното ще идеш това е- сития никога не вярва на гладния.В този момент остават на работа само връзкари които хал хабер си нямат какво правят но е важно че вземат големите заплати .За това сме на това дередже а идеята беше кадърните да останат -няма такова нещо в нашата държава всичко е шуро баджинаштина.
ЗАПЛАТИТЕ В ОБЛАСТТА ВСЕ ПОВЕЧЕ ИЗОСТАВАТ ОТ СРЕДНИТЕ ЗА СТРАНА
Автор: Anonymous да 2011-05-28 @ 19:30 EEST

Коментатор №3, може да викате неволята, колкото си време искате... Но човек трябва да си знае цената. Работите за нищо, произвеждате брак, а накрая другите са ви виновни (такива са ви и стопанските ръководители, тъй като всичките от една цица сте цицали)... Не знам, ама този праволинеен път не ми се вижда правилен, нещо. А колкото до "гърлата", циганите отглеждат по три пъти повече. Разбира са от малки си знаят чаветата, че в палат няма да живеят и даром в университет няма да учат.  Животът не е длъжник на никого. ;-)

ЗАПЛАТИТЕ В ОБЛАСТТА ВСЕ ПОВЕЧЕ ИЗОСТАВАТ ОТ СРЕДНИТЕ ЗА СТРАНА
Автор: Anonymous да 2011-05-29 @ 09:47 EEST
То колелото се въртяло казват по възрастните хора един път си горе после доло за това тези силни приказки един ден може и да ви се върнат .А защо ми се струва че се разпозна в по предния коментар и се засегна сигурно си от ония работодатели които съдират кожите на служителите си и живуркат на техен гръб.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди