изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:41 EEST
Платформата на М-Тел е в клинична смърт, обявиха потребители    
Икономика

Асоциацията на потребителите на телекомуникационни и интернет услуги и Асоциация „Активни потребители" готвят бдение по повод клиентската платформа на М-Тел, за която двете организации твърдят, че е изпаднала в клинична смърт.  Това обявиха председателите на двете асоциации Янаки Ганчев и Богомил Николов по време на пресконференция в БТА.



Те съобщиха, че в 18:30 ч. утре ще се състои бдение пред австрийското посолство в София и на него са поканени всички хора, ощетени от мобилния оператор. Двете организации готвят и петиция, която утре ще бъде изпратена до австрийския канцлер, премиерът Бойко Борисов и главния прокурор Борис Велчев.

„Потребителите се отказват. Това е страшно и необяснимо за нас", коментира Ганчев. Той посочи, че стотици хиляди клиенти на М-тел мигрират и стават абонати на други мобилни оператори. „Цялото натоварване за това да се компенсират загубите пада върху останалите потребители, които все още не са се отказали от М-тел", уверен е още Янаки Ганчев.

Богомил Николов заяви категорично, че М-тел трябва да измислят начин да компенсират клиентите си. Той предложи това да стане като се подарят определен брой безплатни минути. „Това ще струва много по-малко на компанията, отколкото загубите от напусналите клиенти", заяви Николов. Според представителите на двете асоциации М-тел върви категорично към фалит. „Това ще бъде голям срив - умишлено или неумишлено", коментира Янаки Ганчев.

По думите му, билингът не работи и безплатните разговори с групите за приятели и семейство се таксуват като нормални разговори според тарифния план. „Когато от М-тел видят една сметка от 1200 лв. например им светва нещо и започват да правят корекции и преизчисления на ръка. Кашата е пълна", отправи упреци Ганчев. „Подобно нещо не може да се случи в никоя друга европейска държава", коментира Янаки Ганчев и допълни, че двете организации са единствените, които са изобличили М-Тел и са „показали царя гол".

„Ние с поведението си като нация се приемаме като бананова република", коментира още Ганчев. По думите му, 10 месеца М-тел работи с грешка в системата, която не е в ущърб на мобилния оператор, а на стотици хиляди потребители. Сметки от порядъка на 50-60 лв. вече са в размер на 500 до 1000 лв. „Къде е държавата и какво прави тя, за да защити потребителите?", запита Янаки Ганчев.

Той посочи, че до обществеността вече е достигнало едно вътрешно писмо от М-тел, в което се казва, че сметките не трябва да бъдат изпращани на клиентите, защото са неверни и подлежат на преразглеждане. „До този момент няма индикации, че „временният" проблем в системата на мобилния оператор може да бъде решен", коментира още Ганчев.

Той твърди още, че от М-тел не могат да управляват софтуера си, което означава непълна функционалност на системата за работа с клиенти. По думите му, това дава основание държавата да предприеме конкретни действия, за да бъде спряно „това безобразие". „Тази ситуация няма да свърши с добро", прогнозира още председателят на Асоциацията на потребителите на телекомуникационни и интернет услуги.

Той обяви, че пълното медийно затъмнение също не допринася за по-доброто развитие на нещата. „Неадекватна е медийната политика на мобилния оператор", категорично твърди Янаки Ганчев. Той посочи, че общественото недоволство не може да се тушира с награждаване на журналисти, като изтъкна, че от М-тел са отделили 500 хил. лв., за да потушат общественото недоволство. „Парите от моите и вашите сметки са отишли за антикризисен PR", разярено коментира още Ганчев.

„Някакъв троянски кон се разхожда из софтуера на М-тел", посочи той и допълни, че има информация, че 350 млн. евро са присвоени от управата на М-тел. Янаки Ганчев уточни, че двама от тримата уличени вече не са част от екипа на мобилния оператор.

Представителите на двете асоциации подчертаха, че проблемите на М-тел засягат интересите на милиони потребители и са заплаха за националната сигурност. Според Ганчев има опасност от изтичане на лични данни и алармира за възможно подслушване и проследяване на разговори и съобщения.

Прокуратурата и МВР трябва да разследват тези проблеми, убедени са от двете асоциации. Те предупредиха, че почти всички лица на правителствени и държавни постове използват услугите на този мобилен оператор. /News.bg

http://www.dnesplus.bg

 


Сходни връзки

Платформата на М-Тел е в клинична смърт, обявиха потребители | 7 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Платформата на М-Тел е в клинична смърт, обявиха потребители
Автор: Anonymous да 2011-05-26 @ 21:27 EEST

Аз си реших проблема с тези некадърници от МЕНТЕЛ,развалих си договора с тях,майната им, да фалират,нещастни копелета!

 

Платформата на М-Тел е в клинична смърт, обявиха потребители
Автор: Anonymous да 2011-05-26 @ 21:30 EEST

напускайте тази  компания при първа възможност,там нещата са доста зле и няма изгледи дасе оправят!Не си давайте парите на тази фирма!

 

Платформата на М-Тел е в клинична смърт, обявиха потребители
Автор: Anonymous да 2011-05-26 @ 21:48 EEST
Работата е там,че крадат народа,и то -официално!!!и никой нищо не може да направи!!! В каква държава живеем........
Платформата на М-Тел е в клинична смърт, обявиха потребители
Автор: Anonymous да 2011-05-27 @ 07:13 EEST
аз нямам проблеми, фактурите им са добри , е сметките колкото и да са , са винаги високи.
Платформата на М-Тел е в клинична смърт, обявиха потребители
Автор: Anonymous да 2011-05-27 @ 09:40 EEST
Аз се чудя, тази компания няма ли отдел по анализ на риска, който да предвиди какво може да се случи ако не им сработи новата система за отчитане. Поне да обявят кой некадърник им прави тази система.
Платформата на М-Тел е в клинична смърт, обявиха потребители
Автор: Anonymous да 2011-06-29 @ 14:52 EEST

Изключително некоректна компания. Надписва разговори и след това спира телефоните, за да събира насилствено пари. Не дава списък на разговорите. Не работете с тази компания. Колкото може по-бързо я напуснете, защото ще ви оберат до стотинка. Откакто им хакнаха сървара, надписват сметки, както им дойде на ум. Не вярвайте, че съюзът на потребителите щи ви помогне. Просто всички да избягаме и тази хомпания да рухне в България!

Платформата на М-Тел е в клинична смърт, обявиха потребители
Автор: Anonymous да 2011-06-29 @ 15:46 EEST

 ВНИМАНИЕ:ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НЕКОРЕКТЕН ОПЕРАТОР!


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.47 секунди