изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:50 EET
Откриха опасна бактерия в зеленчуците в Германия    
По светаВ Германия трима души починаха, а 214 лежат в болници с тежка стомашна инфекция. Подозренията са, че още стотици други са заразени. Дни наред изследователите във Федералната република издирваха причинителя на заразата, съобщи БНТ. Днес те успяха да установят опасната бактерия „ешерихия коли" в краставици от Испания. Европейската комисия също информира, че краставици, внесени от Испания, са един от преносителите на бактерията, посочва АФП.


Въпросните краставици идват от испанските области Малага и Алмерия, уточни комисията. Испанските власти се опитват да локализират фермата, където са отглеждани краставиците. Продължава проучването и на други зеленчуци, предимно домати от северна Германия.

Не само купувачите, но и продавачите са силно притеснени от вестта за пагубната бактерия. Хората са изплашени и пазарите, предимно в северната част на Германия, са почти безлюдни.

Домати, краставици и салати - за тях здравният институт „Робърт Кох" предупреди, че могат да бъдат опасни. Едно от предположенията за разпрострение - бактерията „ешерихия коли", която се среща сред преживните животни, попада в зеленчуците чрез естествения тор, с който се подхранват. Много от производителите обаче се съмняват в тази теория. Те са застрашени и от големи загуби.

Райнхард Боргер, директор на института „Роберт Кох" заяви, че от вчера са регистрирали 100 нови случая на зараза."Това е срашно много. Не можем да изключим, че източникът остава активен. Вероятно е да има още инфекции."

 Европейският съюз  следи развоя на епидемията във Федералната република. Първи случаи вече са констатирани и в Дания, Великобритания и Холандия. На всички държави-членки на общността е препоръчано да вземат мерки за защита на своето население. http://dnes.dir.b

 


Сходни връзки

Откриха опасна бактерия в зеленчуците в Германия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди