изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 04:13 EEST
Още един заместник-министър аут    
Новини Зам.-министърът на земеделието Георги Костов ще напусне ведомството и ще оглави Селскостопанската академия, пише "24 часа". Това ще сложи край на спекулациите около управлението на земеделието.



Преди седмица земеделският министър Мирослав Найденов обяви, че настоящият ректор - Светла Бъчварова, ще бъде сменена. Причините са засечени от Сметната палата системни нарушения в академията. Бъчварова бе зам.-министър на земеделието в правителството на Сергей Станишев.

За отстраняване бяха посочвани имената както на Георги Костов, така и на Светлана Боянова. Срещу нея бе подаден сигнал от депутатка от ГЕРБ, че е разрешила преотреждане на земеделски земи за строеж на фотоволтаичен парк. Наредена бе проверка, а в сряда лично Борисов подписа под резултата от нея, че Боянова остава на поста си, тъй като не е нарушила закона.

Зам.-министър Георги Костов ще стане и.д. шеф на Селскостопанската академия до провеждането на конкурс за титуляр. Той обаче ще запази и поста си на заместник на Мирослав Найденов.

Със сигурност сегашната шефка на академията Светла Бъчварова ще бъде уволнена. Решението трябва да вземе премиерът Бойко Борисов, защото по закон той назначава председателя на Селскостопанската академия. Възможно е уволнението да не стане още в понеделник, а след 2 седмици. Причината е, че има 14-дневен срок, в който проверяваните от Сметната палата могат да подадат възражения срещу констатациите. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Още един заместник-министър аут | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди