изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:04 EET
Барселона спечели Шампионската лига    
Спорт
Каталунците сразиха Манчестър Юнайтед без Димитър Бербатов с 3:1 и за четвърти път станаха европейски клубни шампиони


Барселона победи насред „Уембли” в Лондон Манчестър Юнайтед с 3:1 и спечели тазгодишното издание на Шампионската лига. В групата на „червените дяволи” за този мач не бе българинът Димитър Бербатов, чието бъдеще в клуба е под сериозна въпросителна. Иначе успехът на каталунците дойде след поредните гениални изяви на аржентинската им суперзвезда Лионел Меси, разписал се за 2:1 в 54-ата минута. Останалите голове за Барса вкараха Педро в 27-ата и Давид Вия в 70-ата минута. Единственото попадение за Юнайтед бе дело на Уейн Рууни, който успя да изравни за 1:1 в 34-ата минута.

Мачът започна с изненадваща преса на Юнайтед, като играчите на Алекс Фъргюсън бяха по-активни в началните минути и дори създадоха две сносни атаки към вратата на Барселона. В 10-ата минута Жерард Пике бе много близо до отбелязването на автогол, след като не прецени пас към Валдес, но вратарят на каталунците се справи и изчисти топката. След този момент играта на каталунците се стабилизира и те овладяха тотално инициативата. В 16-ата минута Шави центрира остро за Педро, а нападателят стреля на сантиметри покрай вратата на Юнайтед. Последваха опасни удари на Вия, но първият от тях излезе в аут, а вторият бе отразен от стража на „червените дяволи” Едвин ван дер Сар. В 27-а минута играчите на Барселона материализираха превъзходството си на терена, когато Шави подаде отличен пас за Педро, а той с диагонален удар по земя в близкия ъгъл не остави шанс на Ван дер Саар за 1:0. Англичаните обаче не дадоха дълго време на Барса за радост, след като изравниха резултата в 34-ата минута. Тогава двойно подаване между Рууни и Гигс завърши с хубав удар на нападателя, който се оказа непосилен за Виктор Валдес - 1:1. Две минути преди почивката Барса пропусна страхотна възможност да поведе в резултата. След отличен пробив на Меси и двойно с Давид Вия, малко не достигна на аржентинеца да засече топката от близко разстояние.

Втората част започна със силен натиск на каталунците, който успяха да го материализират в 54-ата минута, когато Лионел Меси изненада отбраната на англичаните и вратаря Ван дер Саар и със силен удар с левия крак от около 20 метра прати топката във вратата за 3:1. И след гола каталунците продължиха да натискат, но прекрасни изяви на Ван дер Сар предотвратиха нов гол във вратата след удари на Алвеш, Меси и Шави. В 69-а минута пък сър Алекс Фъргюсън извърши първата си смяна, като на мястото на контузения Фабио в игра влезе Луиш Нани. Само няколко секунди след това брилянтен пробив на Меси завърши с неумело изчистване на топката от бранител на Юнайтед, а намиращият се на отлична позиция Давид Вия преодоля Ван дер Саар за трети път - 3:1 за Барселона. "Червените дяволи" опитаха да отговорят, но прехвърлящият удар на Рууни нямаше успех. От тук до края мача просто се доиграваше, тъй като Юнайтед така и не успя да застраши по никакъв начин вратата на Барселона.

Така в крайна сметка Барса триумфира в тазгодишното издание на Шампионската лига и за четвърти път в своята история спечели европейската клубна титла. /БЛИЦ

Мачът по минути ТУК!

Барселона – Манчестър Юнайтед 3:1
 1:0 Педро (27), 1:1 Уейн Рууни (34), 2:1 Лионел Меси (54), 3:1 Давид Вия (70)
 
Лондон, “Уембли”
Съдия: Виктор Касай (Унгария)
Жълти картони: Даниел Алвеш и Виктор Валдес (Барселона), Майкъл Карик и Антонио Валенсия (Манчестър Юнайтед)

Барселона: 1.Виктор Валдес, 2.Даниел Алвеш, 3.Жерар Пике, 16.Серхио Бускетс, 22.Ерик Абидал, 14.Хавиер Масчерано, 6.Шави, 8.Андрес Иниеста, 17.Педро Родригес (89 - 20.Ибрахим Афелай), 10.Лионел Меси, 7.Давид Вия (86 - 15.Сейду Кейта)
Резерви: 38.Ойер, 21.Адриано, 5.Карлес Пуйол, 15.Сейду Кейта, 30.Тиаго Алкантара, 9.Боян Къркич, 20.Ибрахим Афелай

Манчестър Юнайтед: 1.Едвин ван дер Сар, 20.Фабио да Силва (69 - 17.Луиш Нани), 5.Рио Фърдинанд, 15.Неманя Видич, 3.Патрис Евра, 16.Майкъл Карик (76 - 18.Пол Скоулс), 13.Джи-Сунг Парк, 25.Антонио Валенсия, 11.Райън Гигс, 10.Уейн Рууни, 14.Хавиер Ернандес - Чичарито
Резерви: 29.Томаш Кушчак, 12.Крис Смолинг, 24.Дарън Флетчър, 18.Пол Скоулс, 8.Андерсон, 7.Майкъл Оуен, 17.Нани
 
Нова бомба на БЛИЦ - Сър Алекс съобщил на Бербо: Разделяме се…
 
Димитър Бербатов преживял изключително тежко новината, че отпада от групата за финала в Шампионската лига между Манчестър Юнайтед и Барселона.

Агенция БЛИЦ първа съобщи в света шокиращата новина. Един сайт, обичащ да преписва и да връща часа на публикация, не изневери на стила си и пак дръпна назад часовника, след като видя бомбастичната вест в БЛИЦ. Всички обаче разбраха, че сме свидетели на поредната измама от така наречените „колеги”.. Но това е друга тема..

Наши източници разкриха, че Митко останал като ударен с мокър парцал, когато сър Алекс Фъргюсън обявил разширения състав. За първи път в кариерата си той се осмелил и попитал мениджъра поради каква причина е аут, след като е напълно здрав и готов за игра. Шотландецът открито му заявил, че нещата между тях вървят към раздяла, но уточнил, че тепърва ще водят разговор по темата.

„Бербо не е на себе си. Той покани майка си, баща си, брат си. Жена му и дъщеричката му също трябваше да отидат на „Уембли”, но след този случай може и да са се отказали. Не иска с никого да говори. За него това е уникален шамар. Това е намек, явен намек, че Сър Алекс не го иска в отбора”, коментираха източници на БЛИЦ.
 
 


Сходни връзки

Барселона спечели Шампионската лига | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди