изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:04 EET
Мидената ферма Дълбока акостира в Панчарево    
ИкономикаМидената ферма Дълбока акостaЗаведението официално бе открито на брега на Софийското "море" - езерото Панчарево. Приветствия поднесе кметът на Панчарево г-н Светослав Митрев, както и кметът на Кокаляне – г-н Йордан Георгиев. Сред гостите бяха куп звезди – БТР, Сигнал, Кирил Маричков, Етиен Леви, Антон Радичев, Любо Нейков, Димитър Рачков, Андрей Слабаков, Катето Еaвро и много други.


  Веселин Прокопиев покани всички любители на мидите да опитат приготвените по 60 различни начина екологично отглеждани от фермите „Дълбока“ морски продукти. Повечето от рецептите са измислени от него и се доближават до българската кухня. Гостите похапнаха салати, сармички и мусака от миди; пълнени пиперки и домати с миди; шишчета, кюфтенца и десерти от миди, различни видове риби. Изкушенията бяха приготвени от жени готвачки, чиито умения са изпитани в мидената ферма в Каварна.
  
  Уникалното на черноморската мида е, че може да се консумира веднага, поради липса на токсични планктони в Черно море. Мидите са висококачествен хранителен продукт, чрез който можем да си набавим така важните витамин С, цинк, желязо и протеини. Съдържат също Омега 3 мастни киселини, които ни помагат в борбата със сърдечните болести, холестерола, намаляват кръвосъсирването и дори съдействат за преодоляване на депресията. Мидите, освен, че са особено богати на протеини, са и източник на необходимото дневно количество В12, който подпомага поддържането на нервните влакна и изграждането на червени кръвни телца.
  
  Дружество Дълбока ООД е регистрирано през 1993 г. То е специализирано в култивиране и производство на черноморски миди от вида Muthilus Gallaprovincialis.
  
  Фермите на Дълбока са разположени в една от най-екологично чистите области на българското Черноморие – залива на нос Калиакра. Първата експериментална ферма от подводен тип е построена и пусната в експлоатация 1994 г. През 2003 г. Дълбока ООД изгражда надводна мидена ферма от 780 кв.м. по програма САПАРД. Тя е първото у нас съоръжение на надводен принцип. През 2006 г. е осъществен втория етап – 1640 кв.м., отново по същата програма. А тази година завърши третия - от 2080 кв.м., който се финансира от Европейския фонд по рибарство.ира в Панчарево

http://gossip.erogance.eu

 


Сходни връзки

Мидената ферма Дълбока акостира в Панчарево | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди