изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 15:03 EEST
70 ГОДИНИ ЧЕСТВА ЧИТАЛИЩЕТО В КОТЛЕНЦИ    
Култура70-годишнината от създаването на първото читалище в добричкото село Котленци - НЧ "Йордан Йовков - 1941 година", бе отбелязана преди дни.


В чест на юбилея читалищното настоятелство реши да възстанови постамента в двора на читалището. Единодушно се прие идеята и за поставяне паметна плоча с изписване имената на първите хора, заселили се в населеното място.    За целта се сформира Инициативен комитет, който възложи на председателя и секретаря на читалището да проучат кои са тези хора, да търсят средства за финансирането на цялостната дейност и организират изпълнението.
На тържеството по повод официалното откриване на паметната плоча присъстваха много гости и жители на Котленци. Председателят на настоятелството запозна всички с историята на селото и имената на първите хора, заселили се в него. Тържествено беше прерязана  трикольорната лента и паметникът бе открит. След това присъстващите бяха поканени в залата на читалището, където секретарят ги поздрави, последваха поздравителни адреси и беше изнесен концерт от възпитаниците  на  СОУ "Климент Охридски"-Добрич, които  завладяха публиката  с чудесните си изпълнения. Последва почерпка на всички, взели участие в тържеството.
Читалищното настоятелство изказва благодарност на ръководството на община Добричка за финансирането на тържеството в чест на 70-годишнината от създаването на първото читалище в Котленци. Благодарностите са и към Инициативния комитет и най-вече към спонсорите - Петя Наскова Тодорова, Митко Петров Петров, Иван Белчев и Мурад Салиев. НДТ
 


Сходни връзки

70 ГОДИНИ ЧЕСТВА ЧИТАЛИЩЕТО В КОТЛЕНЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди