изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 02:52 EEST
НОВА СЕКИРА: ДКЕВР предлага до 10% по-скъпо парно от юли    
Икономика Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) предлага цената на парното да се увеличи с до 10% от 1 юли. Това показва последният доклад на институцията, съобщи "Дневник". С 9.99% по-скъпо ще е парното в Русе, където мегаватчас ще струва 87.17 лв., вместо досегашните 79.25 лв. В цените е включен ДДС. С това увеличение цената на топлото в крайдунавския град става сред най-скъпите в България. ДКЕВР предвижда в София парното да поскъпне с 0.66 на сто до 89.52 лв. за мегаватчас.

 

На открито заседание на 31 май Държавната комисия за енергийно и водно регулиране ще разгледа проект на доклад за утвърждаване на цените и в сектор "Електроенергетика".

Още в началото на тази година и трите електроразпределителни дружества поискаха различни увеличения на цените на тока, припомня БГНЕС.
 ЕВН, обслужваща Югоизточна България, поиска повишение на цената на тока с 5 %, ЧЕЗ, която отговаря за снабдяването на Западна България настоя за 13 % увеличение, а от Е.ОН претендират за 14 % по-скъп ток.
В края на миналата седмица експерти на ДКЕВР излязоха с доклад, според който токът за бита ще поскъпне от 1 юли, но не с толкова, колкото искат от трите ЕРП-та.

По изчисления на в. "Труд" цената на тока ще се увеличи с около 3% в Западна България от 1 юли. Електроенергията за потребителите в Югоизточна България ще поскъпне по дневната тарифа с 0,9%, а по нощната ще поевтинее с 0,9%.

Клиентите на Е.ОН в Североизточна България ще плащат с 0,9% повече по дневната тарифа, но ще бъдат ударени с 10,2% скок на нощната тарифа. Средното поскъпване за бита и фирмите в ЧЕЗ ще бъде с 1,37%, в ЕВН - 1,7%, а в Е.ОН - 1,22%.

 Тези изчисления не са окончателни. Очаква се официалното решение на комисията да бъде взето в края на месец юни. http://dnes.dir.bg/

 


Сходни връзки

НОВА СЕКИРА: ДКЕВР предлага до 10% по-скъпо парно от юли | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди