изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 08:11 EEST
Трагична катастрофа с Радослав Спасов в Бяла    
Новини

При катастрофата загина млада жена; известният кинооператор и режисьор Радослав Спасов е в тежко състояние в русенската болница



Известният кинооператор и режисьор Радослав Спасов е 67-годишният мъж, предизвикал страшната катастрофа в Бяла в понеделник, 30 май, при която на място загина 33-годишна жена, научиха Vesti.bg и БГНЕС от Областната дирекция на МВР в Русе.

Спасов е в много тежко състояние. Бил е опериран в русенската многопрофилна болница за активно лечение (mbal.rousse.bg). Взета му е кръвна проба.

Състянието ме днес е стабилизирано. Близките му са пожелали и той ще бъде транспортиран в софийско лечебно заведение, съобщиха източници от болницата.

Водачът на товарния автомобил е проверен с техническо средство, което не е отчело наличие на алкохол. Причините за катастрофата са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.

Вчера в 11.15 ч на главния път Русе - Велико Търново в района на гара Бяла, управляваният от Спасов лек автомобил "Пежо 405", със софийска регистрация, нарушил правилата за предимство.

На кръстовище, регулирано с пътни знаци, пежото не пропуснало идващия от дясната му страна и движещ се по път с предимство в направление Велико Търново товарен автомобил "Скания" (влекач), с румънска регистрация, с прикачено полуремарке (гондола) и бил блъснат от него.
След удара автомобилът се завъртял и блъснал престояващия на знак "Стоп" преди кръстовището от село Ценово лек автомобил "Фолксваген Голф", с русенска регистрация.

При удара е починала на място 33-годишната пътничката, возеща се отпред вдясно в пежото.

Загиналата млада жена е от продуцентския екип на филм, който Спасов трябваше да започне да снима - за живота на певицата Леа Иванова (1923-1986). Той е пътувал за Русе, за да избира места за снимки.

Радослав Спасов е оператор на някои от най-популярните и награждавани у нас и по света игрални филми: "Вилна зона", "Авантаж", "Мъжки времена", "Лачените обувки на незнайния воин", "Мера според мера", "За къде пътувате" и мн.др.

Работил е с режисьорите Георги Дюлгеров, Едуард Захариев, Иван Андонов, Георги Стоянов, Киран Коларов, Рангел Вълчанов, Людмил Стайков. Режисьор е на "Сирна неделя" и "Откраднати очи". http://www.vesti.bg/

 


Сходни връзки

Трагична катастрофа с Радослав Спасов в Бяла | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди