изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 07:58 EEST
Лунна диета – юни 2011    
Здраве Навън времето става направо горещо, но въпреки това внимавайте с климатиците и студените напитки. Наблягайте като мъдреците от ориента на топлите билкови чайове, вместо на студените газирани напитки.

Газираното не утолява жаждата!

Жаждата се утолява от една много специална, много ценна и за щастие все още достъпна напитка – водата. Пийте колкото можете повече вода. Когато сте жадни винаги пийте само вода, а не сладки плодови сокове, бира или друго.

Бирата е за удоволствие, а не за утоляване на жаждата.

По принцип диетолозите твърдят, че трябва да разделите килограмите си на 7, а след това на 2 и ще получите литрите вода, които би трябвало да изпивате на ден.
Например: Ако сте 56 кг делите 56:7 = 8:2 = 4 литра
Малко множко, но по-добре отколкото дехидратирани, особено в летните жеги. А ето и дните, когато ако не сте свикнали да пиете много вода, може да се пробвате.


Лунните фази за месец юни 2011 г.
2 юни 2011 – 02:04 – новолуние
9 юни 2011 – 07:12 – първа четвърт
15 юни 2011 – 01:15 – пълнолуние
23 юни 2011 – 16:50 – последна четвърт


Вече сами сте се убедили, че лунната диета е просто един ден всяка седмица посветен изцяло на водата. Разрешени са и пресни плодови сокове и билкови чайове, но важното в случая е – приема на вода. На посочените дати в посочените часове спирате приема на твърда храна за 24 часа. Онова, което винаги споменаваме, до изтъркване на клавиатурата е, че преди да преустановите храненето трябва да намалите храната, след което да се захраните с малки количества лека храна: супа или салата.
Диетата никак не е строга, но ако не я прилагате правилно, едно че няма да свалите обещаваните от 1 до 3 килограма, и второ, че е абсолютно вредно да се натъпчем с храна и после да гладуваме.

Тези прости максими всеки ги знае, но при наличието на толкова много вкусни изкушения е трудно да ги спазваме на практика. Затова е редно постоянно да си ги припомняме. С листче на хладилника, конче на пръста или бележка на бюрото.

Практикуващите редовно лунната диета отдавна вече са се убедили в здравословния й ефект.

http://www.az-jenata.bg

 


Сходни връзки

Лунна диета – юни 2011 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди