изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 13:10 EEST
ВИСШИ УЧИЛИЩА ЩЕ СИ ПАРТНИРАТ ЗА БОТАНИЧЕСКАТА ГРАДИНА    
НовиниСУ „Св. Кл. Охридски” и ВСУ „Черноризец Храбър” ще кандидатстват заедно по европейски програми

Споразумение за развитие на научноизследователска и образователна дейност на територията на Университетската ботаническа градина в Балчик сключиха в края на иналата седмица Варненският свободен университет „Черноризец Храбър” и Софийският университет „Св. Климент Охридски”.
Със съвместни усилия екипи от преподаватели и студенти ще изработят цялостна концепция за поддържане и опазване на ботаническата градина като база за научноизследователска, образователна и културна дейност. Инициативата е в интерес на студентите от двата университета, коментираха ректорите на ВСУ „Черноризец Храбър” и СУ „Св. Климент Охридски” - проф. д.ик.н. Анна Недялкова и проф. д-р Иван Илчев.
Висшите училища ще подготвят цялостен проект за паркоустройството, благоустройството и реконструкцията на територията на Университетската ботаническа градина – Балчик. Ще планират и укрепителни мероприятия на свлачищните и срутищните зони в градината. Целта е да се покрият европейските норми за достъп до средата на посетители с ограничени възможности, подчертаха партньорите в споразумението.
Експертните университетски екипи ще се подготвят и за съвместно кандидатстване по европейски програми, свързани с ландшафтното оформление, екотуризма и образователния туризъм, обясни проф. Недялкова.
Ръководствата на двете висши училища смятат да включат в общия си проект и различни културни прояви, цветни изложения, пленери и др. Те ще предоставят базите си в Балчик и Варна за организиране и провеждане на учебни практики, изследвания за дипломни работи и научни  разработки, симпозиуми, семинари и други мероприятия.
 


Сходни връзки

ВИСШИ УЧИЛИЩА ЩЕ СИ ПАРТНИРАТ ЗА БОТАНИЧЕСКАТА ГРАДИНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди