изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:08 EEST
ГЕРБ номинира трима за кмет на Варна    
ПолитикаВарна /КРОСС/ Областният управител Данчо Симеонов, Данаил Папазов - изпълнителен директор на пристанището и мениджърът на Гранд хотел Варна Иван Портних са тримата номинирани кандидати на ГЕРБ за кмет на Варна, съобщава ВарнаУтре.бг. Това заяви днес областният координатор на партията и депутат Павел Димитров.

Димитров изрази увереност, че кандидатът на неговата партия ще спечели изборите. Според него, най-добрият избор би била номинацията на Данаил Папазов. "Наблюдавам го от 4-5 години, наблюдавам неговите резултати. Откакто той управлява пристанището, то е всяка година увеличава печалбата. Той е много добър стопанин на пристанището, мисля, че ще бъде добър стопанин и на град Варна", заяви лидрерът на ГЕРБ.

По думите му, самият Димитров е получил най-много гласове от членовете на ГЕРБ, но е отказал да се кандидатира. Все пак е участвал във вътрешните избори, за да разбере какво е доверието на съпартийците му към него.

Отказът за надпреварата на местните избори Димитров аргументира с лични причини. Според него, той може да бъде много по-полезен, като координатор между централната власт и новия кмет.

От общо 494 гласували Павел Димитров е получил 425 гласа. Следват областният управител Данчо Симеонов с 216 гласа, Данаил Папазов със 198, председателят на ОбС Николай Апостолов с 190 гласа и Иван Портних със 135.

Апостолов води пред Портних с 55 гласа, но ръководството е решило да номинира един политик и двама мениджъри.

Павел Димитров съобщи още, че навсякъде ГЕРБ ще издигнат собствени кандидатури и няма да подкрепят независими, или номинации на други политически сили.

Лидерът на ГЕРБ във Варна заяви още, че партията възлага надежда да спечели изборите в още няколко общини в областта. Това са Дългопол, Белослав, Аксаково (където отново ще издигнат настоящия кмет Атанас Стоилов), Бяла (също ще подкрепят сегашния кмет Атанас Трендафилов), Ветрино ("Ветрино на всяка цена", коментира Димитров), Суворово и Аврен.

Финалното решението за кандидатурите ще вземе изпълнителната комисия в София, която ще се произнесе около 15-20 юни. Тогава ще реши и подредбата на листата за общински съветници. В момента тя включва 85 души - по 17 за петте района.

Въпреки че вече имат информация за подготвени компромати срещу кандидатурите си, ГЕРБ ще водят изцяло позитивна кампания и няма да вадят компромати срещу, заяви още Димитров.

****

Преди 10 дни ГЕРБ номинира за кмет на Добрич кметуващата втори мандат Детелина Николова, лидера си в града Живко Мартинов и общинския си съветник д-р Дженко Русев.

 


Сходни връзки

ГЕРБ номинира трима за кмет на Варна | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.32 секунди