изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 17:06 EEST
СТАРТИРА АКЦИЯТА "ВАКАНЦИЯ! ДА ПАЗИМ ДЕЦАТА НА ПЪТЯ!"    
Ред и сигурностДнес в цялата страна стартира националната кампания "Ваканция! Да запазим живота на децата на пътя", съобщи началникът на "Пътна полиция" в Добрич Жулиян Минев.


Акцията ще продължи до 15 юни, като контролът с цел опазване живота и здравето на децата ще е засилен през цялата ваканция. Статистиката сочи, че през пролетно-летния сезон рязко се увеличават предпоставките за участие на непълнолетни в пътни инциденти. Най-често малките деца са уязвими като пешеходци, а по-големите като водачи на велосипеди, мотопеди и мотоциклети. През последните години се увеличават случаите на произшествия с неправоспособни водачи, включително непълнолетни. Важна причина се оказва липсващият родителски контрол. Друг сериозен проблем е неизползването на обезопасителни колани и столчета за превозване на деца.
В рамките на кампанията, а и през цялата ваканция, полицейските служители ще контролират спазването на ограниченията на скоростта в населените места и правилата за предимство. Ще се проверява също за използване на предпазни колани и каски от мотоциклетистите. Ще се акцентира и върху и върху установяването на малолетни и непълнолетни водачи.
През миналогодишната лятна ваканция в Добричка област няма загинали деца в катастрофи, ранените са 18. В знак на съпричастност към опазването на децата на пътя, от "Пътна полиция" призовават днес водачите да спазят традицията и да управляват колите си и през деня с включени фарове на къси светлини.
34 тежки пътно-транспортни произшествия са станали на територията на Добричка област от началото на годината, при тях са загинали 6 души, а ранените са 45. Сред жертвите има един непълнолетен, пострадалите деца са 5. НДТ
 


Сходни връзки

СТАРТИРА АКЦИЯТА "ВАКАНЦИЯ! ДА ПАЗИМ ДЕЦАТА НА ПЪТЯ!" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди