изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 07:37 EEST
В Хасково се открива филиал на Тракийския университет за обучение на медицински сестри и акушерки    
Новини

Правителството предлага на Народното събрание да открие в Хасково филиал на Тракийския университет – Стара Загора. В него ще се обучават студенти по специалностите от регулираните професии „Медицинска сестра” и „Акушерка”. Предложението е на висшето училище в резултат на анализ на здравно-демографската ситуация в Източнородопския регион на страната и повишените потребности от медицински сестри и акушерки.



 

 

Определеният от Националната агенция за оценяване и акредитация капацитет на новото звено е 200 студенти за специалността „Медицинска сестра” и 120 – за специалността „Акушерка”. Учебният процес ще се извършва от 30 преподаватели на основен трудов договор във висшето училище, като 22-ма от тях са хабилитирани.

Студентите ще се обучават в сградата на университета в Хасково, построена за нуждите на бившия Медицински колеж, към която са изградени социално-битов комплекс с общежитие, студентски стол и спортни съоръжения. Практиката ще се провежда в акредитираните бази – МБАЛ – Хасково и МБАЛ „Атанас Дафовски” – Кърджали.

 


Сходни връзки

В Хасково се открива филиал на Тракийския университет за обучение на медицински сестри и акушерки | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди