изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 15:14 EEST
Обявиха фирмите, инжектирали вода и солени разтвори в пилешкото месо    
НовиниВече са известни имената на фирмите, които са инжектирали вода и солени разтвори в продаваното от тях пилешко месо. При съвместна акция на Комисията за защита на потребителите (КЗП) и Агенцията по храните през май бяха взети проби от продуктите на 12 фирми и са открити злоупотреби при осем от тях. Най-много вода е намерена в пилешкото месо на плевенската фирма "Мария Цонкова" - 51%. Другите нарушители са "Пилко" ЕООД (Разград), "Поло комерс" ООД, "Чикън груп" ООД (Бургас), "Нанюк интернешънъл" ООД, "СВС 98" ЕООД, "Галус трейд" ООД (Костинброд).

Като първо нарушение всички те ще бъдат глобени с по 10 хил. лв.

Две фирми – "Поло комерс" ООД и "СВС 98" ЕООД, ще бъдат глобени, тъй като са използвали заблуждаваща информация върху етикета - продавали са продукт, различен от описания на опаковката.

Завишените количества вода и соли в пилешкото са от проби, взети от продукти на сравнително големи производители у нас, уточняват от Агенцията по храните.

Наднормени количества вода и соли не са открити в продуктите на "Градус" - Стара Загора, "Джиев" (Костинброд), "Гала" (Монтана), а "СВС 98" ЕООД е и в двата списъка, тъй като различните й продукти са показали различни резултати.

Освен, че ще бъдат глобени, фирмите нарушители ще трябва да си изтеглят некачественото пилешко от пазара, обяви директорът на Агенцията по храните Йордан Войнов.

Той обясни, че фирмите, при които не са открити нарушения, обикновено са големи производители със затворен цикъл. Неизрядни са главно по-малки фирми, които купуват пилешко от големите, инжектират са го със солени разтвори и са го предлагат на пазара с добра печалба.

От Агенцията по храните обявиха, че проверките продължават.

http://m.vesti.bg

Председателят на КЗП Дамян Лазаров и Йордан Войнов този продукт, макар да е с етикет, подвеждащ потребителя, не е опасен за здравето.

 


Сходни връзки

Обявиха фирмите, инжектирали вода и солени разтвори в пилешкото месо | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Обявиха фирмите, инжектирали вода и солени разтвори в пилешкото месо
Автор: Anonymous да 2011-06-02 @ 08:48 EEST
Така се прави .Поздравления за това,че изписахте фирмите от които потребителите не трябва да купуват.А  сега по един солен акт на фирмите ,а може и да ги затворят.Иначе няма да се оправим.
Обявиха фирмите, инжектирали вода и солени разтвори в пилешкото месо
Автор: Anonymous да 2011-06-02 @ 09:59 EEST

Цялата работа е "рекет - даден! рекет - приет!"... Откъде накъде преди избори, някои фирми ще ги хвърлят за обществено порицание?  Всичко, което ни се поднася е кьорфишеци и манипулация. Ако не беше така, тези случаи на стопанско престъпление щяха да се решават тихо и ефективно.

Тая държава, отдавна се е превърнала в нещо като циганска държава. И който не слуша - буф, дават го на мешарето. ;-)


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди