изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:58 EET
Първият председател на ГЕРБ подаде оставка заради шефката на СГС    
Новини

Преди няколко дни ВСС избра след балотаж за председател на СГС Владимира Янева, която е семейна приятелка на вътрешния министър Цветан Цветанов. "Като дългогодишен съдия, заставам до колегите от Висшия съдебен съвет, които устояха на натиска и гласуваха "против" поредния опит да бъде подчинена независимата по Конституция съдебна власт", допълва Душана Здравкова.



Тя бе евродепутат от ГЕРБ в периода 2007-2009 г. и първи председател на движение ГЕРБ при учредяването му през 2006 г.

Това бе труден избор, продължил повече от четири часа, коментира междувременно избора на шеф на СГС председателят на етичната комисия към ВСС Цони Цонев пред БНР. По думите му конкуренцията е била сериозна и кандидатите са имали много сериозни презентации. Владимира Янева спечелила "честно в една достойна надпревара", подчерта той.

Вчера самият министър Цветанов заяви, запитан от журналисти как ще коментира назначението на Владимира Янева, че изборът й влиза в категорията за избор на честни и подготвени служители.
"Надявам се тя да отговори на очакванията на всички български граждани за честно правораздаване. Този избор е следствие от професионалните качества на Янева, а не партиен, каквато беше другата кандидатура (не уточни за кого става дума - бел. ред.). Няма начин да съм повлиял на избора", категоричен бе той.

Междувременно днес, докато в парламента обсъждаха процедурата за избор на двама членове на ВСС от парламентарната квота, между управляващите и БСП избухна скандал, съобщи БТА. Това стана, след като Мая Манолова от левицата предложи кандидатите за ВСС да посочват, че имат добри приятелски връзки с Бойко Борисов, Цветан Цветанов или с депутати от ГЕРБ.

Председателстващият заседанието Анастас Анастасов (ГЕРБ) й отне думата, което провокира остра реакция на социалистите. За да бъде възстановен редът, се намеси председателят на парламента Цецка Цачева, която припомни на Манолова, че за обида правилникът на парламента предвижда санкция.
"С Вашето предложение обидихте моето достойнство на народен представител", подчерта Цачева. Тя поиска Анастасов стриктно да се придържа към правилника и да дава възможност на депутатите да говорят само по същество. Цачева поиска от него да използва правомощията си за налагане на санкции, когато депутат се държи неуважително и обижда институцията.


--------------------------------------------------------------------------------
През 2009 г. Душана Здравкова заведе две дела срещу легитимността на две последни общи събрания на ГЕРБ. Тя видя множество нарушения при регистрацията на новото ръководство на неправителствената оргазнизация ГЕРБ. Още през 2008 г., без да има право на промени в устава, Общото събрание на сдружението прокарало кардиналната промяна за намаляване на мандата на тогавашния му Управителен съвет от 5 на 3 г. По-късно делата са прекратени.

http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Първият председател на ГЕРБ подаде оставка заради шефката на СГС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди