изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 18:35 EEST
Представят лъжица с вградени подправки    
Любопитно

Днес в рамките Sofia Design Week 2011 ще бъде представена изложба, посветена на темата – дизайн на храна: "Foodjects: Дизайн и нова испанска кухня", съобщиха организаторите. Лъжица с опция за вграждане на подправки в дръжката, която поднася един вкус в устата, а друг на носа; чаша за вино с чучур за директно вливане на виното в гърлото, тотално променяйки преживяването на напитката; гъвкава сокоизстисквачка, приготвяща сок без нито една семка в чашата са само - това е само част от любопитната изложба, която ще бъде представена в галерията на София Прес.



Два документални филма и три творчески работилници също ще бъдат посветени на дизайна на храна, част от програмата на тазгодишното издание на фестивала.

"Някои удоволствия за небцето се оценяват най-добре от интелекта" – тази мисъл на испанския дизайнер Феран Адриа най-добре описва онова, което ще преживеят посетителите в галерия София прес. Там върху две стандартни маси за хранене ще бъдат изложени над 100 уникални предмета, свързани с храната.

Те са резултат от съвместните усилия на водещи испански кулинари и дизайнери, които заедно постигат истинска революция не само в начина на приготвяне на храната, но и в нейното аранжиране и поднасяне. Така според куратора на изложбата Мартин Асуа се създават "изцяло нови формати за хранене, които предизвикват зрителите да оценят по достойнство вкусовете, контрастите и ароматите на новата испанска кухня".

В дългия списък на авторите на изложбата се открояват имената на испанските топ дизайнери: Хавиер Марискал, Патрисия Уркиола, Хайме Айон, Хема Бернал и Феран Адриа. Самият проект е финансиран от испанското правителство, а дизайнерските предмети са изработени от някои от най-големите компании на Пиренеите.

http://news.bgnes.com

 


Сходни връзки

Представят лъжица с вградени подправки | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди