изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 22:15 EEST
Отстраниха Теодора Джалева като директор на Агенцията по трансплантации    
Новини

Изпълнителната агенция по трансплантации е с нов директор - д-р Силви Кирилов, съобщиха пресцентъра от Министерство на здравеопазването. Кирилов ще наследи поста от д-р Теодора Джалева, която през последните месеци беше намесена в редица скандали.



Асоциацията на пациентите с бъбречни заболявания поиска в началото на годината оставките на д-р Джалева и на София Мутафчийска, директор на Фонда за трансплантации в чужбина, заради несправяне със задълженията им. Джалева беше обвинена от пациентски организации, че неправомерно е искала председателят на асоциацията Иван Димитров да бъде уволнен от фирмата, в която работи. Правителството пък взе решение да се закрие Фонда за трансплантации в чужбина.

От здравното ведомство не уточняват каква е причината Джалева да бъде сменена.

Новият директор на агенцията д-р Силви Кирилов е завършил Медицински Факултет на Медицинска Академия, София през 1974 г. Работи като лекар-ординатор в ОАРИЛ на Окръжна болница, Монтана, а от 1977 г. - като асистент в катедра "Урология" на Александровска болница. През 1981 г. е придобил специалност по "Урология". От 1991 г. е главен административен асистент на катедра "Урология" на УМБАЛ "Александровска". От 2002 г. заема ръководни длъжности като зам.-директор по лечебната работа и прокурист. Бивш директор на УМБАЛ "Александровска".

 


Сходни връзки

Отстраниха Теодора Джалева като директор на Агенцията по трансплантации | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди