изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:25 EET
Намериха мъртъв един от най-богатите хора в Израел    
По света Израелският корабен магнат Сами Офер, замесен в скандал заради договори с Иран, бе намерен днес мъртъв в дома си. Това предаде Ройтерс, позовавайки се на израелската телевизия Десети канал, съобщи БТА. Телевизията не съобщава как е починал. Засега няма информация и от полицията. 89-годишният Сами Офер бе един от най-богатите хора в Израел.

Името му бе замесено в скандал след решение на САЩ миналия вторник да включи в черен списък израелската група "Офер Брадърс" и филиала й "Танкер Пасифик" в Сингапур.
Санкцията бе предприета след продажбата през септември 2010 г. на кораб цистерна за 8,6 млн. долара на иранската морска транспортна компания "Исламик рипаблик от Иран шипинг лайнс" (Islamic Republic of Iran Shipping Lines) в нарушение на международното ембарго, наложено на Техеран заради ядрената му дейност.
Първоначално групата на братята Офер отхвърли обвиненията и увери, че става дума за недоразумение.

Председателят на Иранската камара на търговията, промишлеността и мините Мохамад Нахавандиан също отрече информацията. Израелските медии обаче разкриха, че най-малко тринайсет петролни танкера на братята Офер са пуснали котва в ирански пристанища през последните десет години.
Документи на Екуасис (Equasis), база данни за морския транспорт по света, позволи да се проследят танкерите, които превозвали гориво до иранското пристанище Бандар Абас и остров Харг.

Източници, близки до групата, намекнаха, че търговските операции са били разрешени от кабинета на премиера Бенямин Нетаняху.
"Политиката на Израел с Иран е напълно ясна: не трябва да се поддържат отношения с тази страна от каквото и да било естество", коментира обаче израелският премиер.

Йоси Мелман, журналист от в. "Аарец", предположи, че групата Офер ще лансира версията, че петролните танкери са извършвали разузнавателни мисии, за да се опита да се оправдае. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Намериха мъртъв един от най-богатите хора в Израел | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди