изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-09-19 @ 19:37 EEST
Окръжен съд – Добрич, прие две експертизи по дело на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност    
Ред и сигурност

Окръжен съд – Добрич, прие заключенията на вещите лица по две експертизи, изготвени по гражданското дело, образувано по искане на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност /КУИППД/ срещу 52-годишния Стоян Й. Ст. от Добрич и бившата му съпруга Румяна Ив. Ст. на 51 години. Комисията претендира да бъде отнето в полза на държавата придобито от тях в проверявания период 01.01.1988 – 12.11.2009 г. имущество на обща стойност 307 512 лв. 

Приетите днес съдебно-автотехническа и съдебно-техническа експертизи ще бъдат ползвани при изготвяне на трета, допусната от съда в предходно заседание, икономическа експертиза.

Първата експертиза определя пазарните стойности на два автомобила „БМВ” и „Опел Кадет” към датата на тяхното придобиване през 1995 г. и 1997 г. и към датата на внасяне на мотивираното искане за отнемане. Втората експертиза установява пазарните стойности към датата на придобиване и към датата на внасяне на мотивирано искане на три недвижими имоти – нива с площ 12 дка в землището на Добрич, ресторант „Югоизток” и дворно място в Добрич. Тя изяснява също пазарната стойност към датата на внасяне на мотивираното искане за отнемане на жилище-апартамент. 

Окръжен съд – Добрич, отложи делото за попълване с доказателства и го насрочи за 30.09.2011 г. До тогава трябва да бъде представена съдебно-счетоводната експертиза, която има задача да определи размера на всички придобити от ответниците Стоян Ст. и Румяна Ст. доходи и на техните разходи за годините в периода 1988 – 2000 г., размера на платените от тяхна фирма публично-правни задължения, получените от тях банкови кредити и да посочи крайно салдо за съответната година.

Пресцентърът на Окръжен съд – Добрич, припомня, че производството за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност срещу Стоян Ст. е образувано във връзка с наказателно дело срещу него и постановена от Районен съд  - Добрич, присъда,  влязла в сила на 12.11.2009 г. С нея той е признат за виновен за това, че е принуждавал чрез сила и заплаха лица от женски пол да извършват сексуални контакти и е предоставял системно помещение на различни лица за полови сношения. Стоян Ст. е наказан с 2 години и 9 месеца лишаване от свобода и глоба в размер на 5 000 лв.

 

03.06.2011 г.                                                 Пресслужба Добрички окръжен съд
 


Сходни връзки

Окръжен съд – Добрич, прие две експертизи по дело на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди