изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:22 EET
Махат шефа на НАП, оглавява НОИ    
Новини Шефът на Националната агенция по приходите (НАП) Красимир Стефанов ще бъде освободен от поста си другата седмица, научи “Труд” от депутати от ГЕРБ. Причината е, че Стефанов ще заеме овакантения стол на управителя на Националния осигурителен институт (НОИ). Изборът на нов шеф на НОИ се налага, след като на 17 май Христина Митрева, която бе начело на института, подаде оставка заради липсата на доверие към нея от страна на ГЕРБ.

От Министерството на финансите отказаха да коментират информацията. Източници от ведомството на Симеон Дянков обаче категорично отрекоха слуха, че НОИ и НАП ще бъдат с обща шапка. “Това са две съвършено различни институции, пълен абсурд е да се тиражират подобни неща”, казаха от Министерството на финансите. Симеон Дянков отрече в петък да има идея за обединяване на НОИ и НАП в една мегаагенция. “Не знам откъде е дошла тази информация, тя е невярна”, отсече вицепремиерът Симеон Дянков на въпрос на “Труд”, но отказа повече коментари.

В кулоарите на парламента отдавна се говори, че Симеон Дянков е вдигнал мерника на Красимир Стефанов и местенето му от НАП в НОИ ще е добър и относително безболезнен маньовър. Заради започналата от шефа на НАП проверка на имотното състояние на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов обаче решението било отложено.

Христина Митрева бе нарочена за отстраняване от поста именно след като Красимир Стефанов обяви, че НОИ е планирал нереални приходи за т. г., което ще попречи на НАП да събере планираните данъци. По непотвърдена информация за поста на Стефанов се спряга човек, който е от данъчната система. http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

Махат шефа на НАП, оглавява НОИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди