изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:08 EET
ОТКРИХА ОБЕКТ ЗА НАД 9 МЛН. ЛВ. В КАВАРНА    
Новини Бойко Борисов заяви: “Категорично ГЕРБ подкрепя Цонко Цонев за трети мандат”. Той, министърът на околната среда и Цонев прерязаха лентата на обект, изграден по ОП “Околна среда” в Каварна. В събота официално бе открит обект, изпълнен по ОП “Околна среда” в Каварна на стойност 9 400 хил. лв. Гости на тържеството, на което бе отслужен водосвет от отец Василий от Каварна, бяха премиерът Бойко Борисов, министърът на околната среда и водите Нона Караджова, депутати от ГЕРБ от Добрички регион, кметът на Добрич Детелина Николова, областният управител Желязко Желязков.

Всички официални лица бяха сърдечно посрещнати от домакина – кмета на Каварна Цонко Цонев, в кв. “Хаджи Димитър” в града, където именно бе изпълнен проекта. Съоръжението включва главен колектор VI и нова канализация, които обхващат голям процент улици от ромския квартал „Хаджи Димитър”, както и част от индустриалната зона на града, която е в съседство. Положени са 1471 м водопроводи, 3644 м канализационна мрежа, от които главен колектор – 1320 м;  22 100 кв. м асфалт и 10 455 кв. м тротоарни настилки на общо 5 улици. Преките ползватели от реализирания проект са около 2500 жители, живеещи в района, както и ЦДГ “Детелина”. Създадени са условия за включване към канализационната система на по-късен етап на още близо 1500 души. Водещ на церемонията бе шоуменът Влади Въргала, който се оказа най-новият жител на махалата в Каварна. ПРеди да даде думата на официалните гости Въргала не пропусна да “се жалва” пред премиера: “Понеже най-много приличам на Дянков избраха аз да го кажа – докато ни бяха разкопани улиците казвахме, че това е стар римски път. Старите полусрутени къщи ни оправиха, а преди викахме, че това е родна къща та Бербатов”. В негов стил кметът Цонев благодари на правителството за съдействието, като се пошегува, че вече доста хора бъркат ромската махала с центъра на града. Министър Караджова заяви, че е щастлива, че именно в навечерието на Световния ден на околната среда се открива обект, свързан с нея. “Когато има работещ кмет , нещата се случват” - с тези думи премиерът Бойко Борисов похвали градоначалникът на община Каварна Цонко Цонев, като добави, че кофинансирането на община Каварна по проекта е в размер на 1.5 млн. лв. Той заедно с министър Караджова и кметът Цонев прерязаха официално лентата на обекта. Преди да потегли към следващия обект, където трябваше да пререже лента Борисов в отговор на питане на медиите дали ГЕРБ подкрепя кандидатурата на Цонев за трети мандат кмет в Каварна, заяви: “Категорично”. Той обаче директно тръгна и остави без отговор зададен му въпрос как ще коментира издигането на Меглена Кунева за президентската надпревара.
Министър Нона Караджова отдели малко време на журналистите като сподели, че в момента по ОП “Околна среда” има подадени проекти на стойност над 1 млрд лв. “Програмата върви добре. Знаете, че помагаме много на региона. В края на 2009 г. помогнахме на целия региона за изграждане на регионално съоръжение за битовите отпадъци - първо за проучване, а в момента и за самия инвестиционен проект. Така че освен тия придобивки, които са свързани с пречистване на отпадъчни води и каналазицаия за население, се надяваме през следващата година да започне самото строителство на съоръжението”. Караджова добави, че проектът на Добрич за изграждането на регионално депо за твърди битови отпадъци е безупречно изпълнен и изрази увереност, че Добрич ще се справи с подаването му в рамките на срока, който изтича в края на август т.г.

ЧЕРНИЯТ РИЦАР НА ГОЛФА: "В БЪЛГАРИЯ Е НАЙ-КЛАСНОТО ИГРИЩЕ В СВЕТА ПО ГОЛФ"

 


Сходни връзки

ОТКРИХА ОБЕКТ ЗА НАД 9 МЛН. ЛВ. В КАВАРНА | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ОТКРИХА ОБЕКТ ЗА НАД 9 МЛН. ЛВ. В КАВАРНА
Автор: Anonymous да 2011-06-05 @ 23:12 EEST
Какъв го дири в Каварна Детелинка?!?!?!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди