изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 06:39 EEST
Борисов: Вдигаме доходите не заради изборите    
ПолитикаДо десет дни ще стане ясно с колко процента ще бъдат увеличени пенсиите. Това заяви премиерът Бойко Борисов в Аксаково. Борисов добави, че пенсиите ще бъдат вдигнати за постоянно, а не само за изборите еднократно и че за разлика от други правителства това не е популистки номер, но все още не са ясни разчетите за това с колко процента ще бъде увеличението, предаде "Фокус".

Минималната работна заплата ще бъде увеличена от 230 на 270 лева, каза Борисов и добави, че това се дължи на по-добрите приходи в хазната. Той уточни, че няколко години е говорил, че когато икономиката започне да се стабилизира, ще бъдат вдигнати и приходите.

Бойко Борисов добави, че това ще струва около 20 млн. лева и по този начин ще бъдат удовлетворени и синдикатите, които са настоявали за увеличение.

На журналистически въпроси относно президентските избори, Борисов каза: "Колко пъти трябва да повтарям, че президентските избори не ме интересуват до септември?" Борисов бе категоричен, че ако журналистите още веднъж го запитат на тази тема, то те няма да го хванат никога повече за изявление.

Във връзка с обвиненията на Сергей Станишев, че Борисов продължава да лъже, премиерът бе категоричен – „Той има неизживяно детство”. Той добави, че Станишев е разбрал, че до няколко седмици идва финансирането от Брюксел за завода за битови отпадъци и това му е "последното издихание". „Не му ли омръзна пет години да прави София заложник на тази тема”, попита премиерът и отказа да коментира други изявления на лидера на БСП.

Премиерът Бойко Борисов присъства на откриването на два рехабилитирани участъка от път ІІ – 29 Варна – Аксаково – о. п. Добрич.

След като бъде завършена автомагистрала „Тракия”, катаджиите по всяка вероятност ще започнат да бъдат оттегляни и ще се разчита предимно на видеонаблюдение, посочи премиерът в Аксаково. Борисов добави, че по този начин ще се избегне субективният фактор.

По отношение на новия рехабилитиран пътен участък в община Аксаково, той посочи, че пътят е направен много добре и независимо от финансовата криза са били отделени средства за него.

Премиерът подчерта, че за миналата година във Варненския регион инвестициите възлизат на 1,3 млрд. евро, което показва отношението на правителството към тази част на България. Той уточни, че с потвърденото финансиране на автомагистрала „Хемус” 2013-2014 г. правителството изпълнява напълно своя ангажимент, поет към региона.

Борисов коментира и летището в Балчик, като подчерта, че се надява след развиването на инфраструктурата в региона – на север от Варна, той да стане още по-атрактивен за инвестиции.
Министър-председателят Бойко Борисов обърна внимание и на здравеопазването по повод откриване на реновирана неврологична клиника във Варна и каза, че най-късно в сряда сметките на болниците ще бъдат заредени със 75 млн. лева.

Премиерът Бойко Борисов ще уволни директора на Изпълнителна агенция „Рибарство и аквакултури” (ИАРА)-Варна заради нарушения. Борисов използва възможността да благодари на рибарите за това, че първо е ловил риба с тях и че са му казали за нарушенията. „Докато не намерим честни и желаещи да работят добре хора, ще ги сменяме”, категоричен бе Борисов. Той добави, че е казал на земеделския министър Мирослав Найденов в понеделник да подготви заповедта и той да я парафира. Найденов заяви, че днес рибарите са се оплакали по отношение на контрола, извършван от директора на ИАРА-Варна, че има тралене. Вече е бил проведен разговор между министъра и директора на ИАРА-Варна и той си е подал оставката, посочи Найденов. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Борисов: Вдигаме доходите не заради изборите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди