изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:22 EET
Управляващите в Македония обявиха, че са спечелили изборите    
По светаУправляващата в Македония партия ВМРО-ДПМНЕ обяви в неделя, че е победила на извънредните парламентарни избори, съобщи "Ройтерс". Партията обаче най-вероятно ще трябва да търси коалиционни партньори, за да формира стабилно правителство, допълва агенцията. По неофициални данни ВМРО-ДПМНЕ печели над 320 000 гласа или 55 депутати в 123-местния парламент. Опозиционните социалисти вероятно ще получат 39 депутатски места. Останалите партии са далеч назад с поне шест пъти по-малко гласове от двете водещи политически сили..

"Тази пресконференция е посветена на обявяването на изборната победа на ВМРО-ДПМНЕ. Никола Груевски остава премиер на Македония", каза Златко Горчев, член на ръководния комитет на партията.

Анализатори твърдят, че естественият партньор ще е партията, спечелили подкрепата на най-много от избирателите от албанското малцинство в страната. По всичко изглежда, че това ще е Демократичният съюз за интеграция (ДСИ) на Али Ахмети.

Надеждата на избирателите бе изходът от вота да сложи край на продължителната вражда между правителството и опозицията и да върне в релсите усилията за членство в ЕС и НАТО, допълва "Ройтерс".

И партията на Груевски, и социалистите на експремиераБранко Цървенковски бяха изправени пред задачата да убедят избирателите, че могат да съживят икономиката и да започнат борба с безработицата и бедността. Една трета от населението живее под линията на бедността, а безработните надхвърлят 30%, твърди "Ройтерс".

Понеже икономическите им програми не се различават особено, Груевски се опита да направи впечатление на патриот с пръскането на десетки милиони евро за помпозно обновяване на центъра на столицата Скопие, а опозицията заложи на раздаването на сладки и кафе, разказва агенцията.

http://www.dnevnik.bg

 


Сходни връзки

Управляващите в Македония обявиха, че са спечелили изборите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди