изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 19:46 EEST
ВУМК ОРГАНИЗИРА МЕЖДУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЯ В ДОБРИЧ И АЛБЕНА    
НовиниМеждународна научна конференция на тема"Обединяването на бизнеса и образованието за успешно бизнес обучение" се проведе в Добрич и Албена. Тя бе организирана от Висше училище Международен колеж и бе с основна тема, осъществяване на връзка между образованието и бизнеса от различни сектори.


Участваха представители на осем университета от Германия, Холандия, Унгария, Литва, Украйна, Русия и България. Сред повече от седемдесетте гости и участници в конференцията имаше преподаватели, експерти по кариерно развитие и човешки ресурси, студенти, представители на администрацията и висшия мениджмънт на академичните партньори на ВУМК.
Още със старта на конференцията единият от гостите - проф. Юрий Лега, ректор на Черказкия държавен технически университет, бе удостоен с членство в Международния борд на директорите на ВУМК, чийто член също е и Боб Милър, губернатор на Невада, САЩ.
Научната конференция бе разделена на три блока - "Висше образование и туризъм", "Висше образование и информационни технологии" и "Висше образование и бизнес". Първата част стартира с докладите на д-р Каролин Щамм от немското висше училище - БЕСТ Зайбал (BEST-Sabel - Hochschule Berlin) с тема "Образование, работа и поуки от света на туризма" и Лео Деккер от университета Стенден в Холандия, който представи "Стратегическо управление на човешкия капитал, цялостен подход към теорията и практиката в образованието по хотелски мениджмънт".
Доклади изнесоха още и преподаватели от ВУМК - д-р Мирослава Димитрова и д-р Станислав Иванов, с тема "Участието на студентите в реални бизнес проекти и тяхното осъществяване.". Конференцията продължи в Албена и завърши с доклада на Събина Атанасова и д-р Димитрина Каменова на тема "Перспектива: студенти в помощ на бизнеса".
 


Сходни връзки

ВУМК ОРГАНИЗИРА МЕЖДУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЯ В ДОБРИЧ И АЛБЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди