изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:41 EEST
Шефът на агенцията по рибарство хвърли оставка    
НовиниИзпълнителният директор на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури Явор Недев подаде оставка, а министърът на земеделието Мирослав Найденов я прие след съгласуване с премиера Бойко Борисов. В събота премиерът Бойко Борисов заяви, че на следващия ден ще бъде уволнен варненският директор на ИАРА Продан Проданов. В неделя вечерта премиерът съобщи, че са уволнени двама директори от агенцията – директорът в София и представителят във Варна.


Като основна причина за освобождаването им, Борисов посочи факта, че хората от бранша не познавали тези държавни чиновници.

Днес 45-годишният Явор Недев заяви, че е доволен от работата си.
"Контролната дейност на агенцията през 14-те месеца на мандата ми се е увеличила 17 пъти в сравнение с предходните години. Мисля че възвърнах в този сектор закона, реда и уважението. Нямам никакви нарушения, винаги съм стоял зад рибарите и сектора и смятам, че престижът на агенцията е променен към по-добро", се казва в официално изявление на Недев, публикувано на сайта на агенцията.

„Смяната не е продиктувана от несправяне с работата”, каза от своя страна министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, цитиран от "Фокус". Той благодари на Явор Недев за досегашната му дейност и всичко свършено до момента във връзка с усвояването на европейските средства по оперативната програма.
„Оценявам като мъжка и достойна постъпката му за подадената оставка, че поема професионалната отговорност за създаденото напрежение сред рибарската общност във Варна”, каза министърът.

Временно изпълняващ длъжността на ИАРА ще бъде досегашният заместник Ивайло Беров. Той ще има задачата утре да освободи от поста Продан Проданов.

Аргументите на Борисов
По време на среща с рибари вчера премиерът използва възможността да им благодари за това, че първо е ловил риба с тях и че са му казали за нарушенията. „Докато не намерим честни и желаещи да работят добре хора, ще ги сменяме”, категоричен бе Борисов.
Премиерът направи препоръки към държавните служители: "Трябва да те носят на ръце, всеки ден да има достъп. Трябва да сме им слуги, за да мога те с работата си да дават пари, продукция, да хранят населението, да изнасят и да получаваме добавена стойност като държава. Не можем да станем по-богати, ако не работим, продаваме и изнасяме и получаваме пари за това", цитира го БГНЕС. 

http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Шефът на агенцията по рибарство хвърли оставка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди