изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 10:26 EEST
ОБЩНОСТЕН ЦЕНТЪР ЗА ДЕЦА И СЕМЕЙСТВА ЩЕ СЕ ИЗГРАДИ В ДОБРИЧ    
НовиниОбщностен център за деца и семейства ще бъде изграден от общината в Добрич с финансиране по проект за социално включване на МТСП, съобщи кметът Детелина Николова.

Целите на проекта са свързани с превенция на социалното изключване и намаляване на бедността сред децата чрез инвестиции в ранното детско развитие. Ще бъде изграден общностен център за деца и семейства. Сградата, където той ще се помещава, е в квартал „Балик”, който е със смесено население и без социални услуги в близост.
В центъра ще се предоставят 11 интегрирани услуги – здравни, образователни и социални. Те ще са насочени към деца на възраст от 0 до 7 години и техните родители. Целеви групи по проекта ще са деца от уязвими етнически групи и в частност ромската общност. Услугите ще са насочени и към деца, чиито родители са безработни, получават социални помощи, деца на самотни родители, от многодетни семейства, деца със здравословни проблеми или с рисково поведение, както и деца с увреждания, които трябва да тръгнат на училище.
Общата стойност на  проекта е 1 199 806 лв. От тях 632093 лв. са за строително-ремонтни дейности. Други 599 972 лева ще са за дейността на центъра като предоставянето  на интегрираните услугите ще започне през 2012  година.
 


Сходни връзки

ОБЩНОСТЕН ЦЕНТЪР ЗА ДЕЦА И СЕМЕЙСТВА ЩЕ СЕ ИЗГРАДИ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди