изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 11:03 EEST
РЕКОРДЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ В ПРАЗНИКА НА ХОРОТО    
Туризъм600 танцьори се хванаха на босо хоро на плажа в Албенал Рекорден брой участници имаше четвъртото издание на празника на хорото, който, както НДТ вече писа, се проведе в Албена, съобщи организаторът му Борислав Славов от horo.bg. Четвъртият национален събор на любителските клубове по танци събра 600 участници от 20 клуба в страната.

 Всички те в петък се хванаха на босо хоро на пясъка на плажа и в морето край Албена. След официалното откриване на празника на хорото всеки клуб направи десетминутно представяне на своето населено място, история, успехи, стремежи, получени награди и отличия. Като илюстрация членовете на клуба изпълниха и характерно хоро.
Вечерта участниците се включиха в дефиле, което тръгна от плажа и премина по главната улица в курорта. След това всеки от клубовете се представи с изпълнение на хоро с продължителност до 5 минути. В събота участниците  разучаваха нови хора, които след това всички изпълниха заедно.
 


Сходни връзки

РЕКОРДЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ В ПРАЗНИКА НА ХОРОТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди