изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 23:03 EEST
ОБРАХА МАГАЗИНИ ЗА ХРАНИТЕЛНИ СТОКИ    
Ред и сигурност

През изминалото денонощие на територията на ОД МВР Добрич са регистрирани 5 криминални престъпления.



            - На 06.06.2011 г. в РУП Албена е получено съобщение от управителя на магазин за хранителни стоки в с.Кранево, общ.Балчик, затова че през тъмната част на денонощието неизвестен извършител чрез взлом е проникнал  в магазина и е извършил кражба на цигари, алкохол и пари, на обща стойност около 14 000 лв.

            -На същата дата в РУП Тервел е получено съобщение от собственика на магазин за хранителни стоки, намиращ се в с.Градница, общ. Тервел за извършена кражба на колбаси, цигари, алкохол и др. хранителни продукти, както и монети на стойност около 10 лв.

            По случаите се работи в условията на досъдебни производства.

            -На 06.06.2011 г. в РУП Каварна е получено съобщение за извършена кражба на оградна мрежа и метални елементи от база, намираща се в промишлената зона в гр.Каварна. След проведени оперативно-издирвателни мероприятия е установен извършителят на кражбата –В.Н., на 25 години от гр.Каварна.

            Лицето е криминално проявено, за периода от 2002 г. до 2009 г. има 5 присъди за кражби. Задържано е за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

 

През денонощието на територията на областта са  възникнали 2 ПТП  с материални щети.

-На 06.06.2011 г., около 22.34 часа, по ул.”Ген. Георги Попов”, в гр.Добрич от служители на “Пътна полиция” е спрян за проверка л.а. “Алфа Ромео”, управляван от 30 годишен водач. При извършената проверка за алкохол, техническото средство е отчело 1,55 промила в издишания от водача въздух. Образувано е досъдебно производство.

 

Възникнал е 1 пожар с материални щети.

-На 06.06.2011 г., около 19.30  часа е получено съобщение за възникнал пожар в с.Стефан Караджа, общ. Добричка. При посещение на местопроизшествието е установено, че е възникнал пожар в сеновал на животновъдна ферма, в резултат на който са изгорели 1000 бали люцерна, 1000 бали слама и колесен трактор. При гасенето на пожара е пострадал един от работниците- А.С., на 22 години от същото село, който е с леки обгаряния по ръката и е настанен в МБАЛ Добрич, без опасност за живота.

Причините за пожара се изясняват.

 

ОУ” ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО” ДОБРИЧ

 

 

В последните години децата научават много за борбата с огнената стихия, благодарение на членуването им в отрядите “Млад огнеборец”. Инициативата “Млад огнеборец” е едно добро огнище за разкриване на потенциалните възможности на подрастващите деца. Тази извънкласна дейност развива физическите и умствени възможности на малките огнеборци. Тя дава възможност да се демонстрират спортните заложби на едно дете и перспективата да сбъдне своята мечта. Уменията, придобити в този спорт, винаги ще са полезни в живота на човек.

Състезанията на младите огнеборци протичат в няколко кръга – общински, областен и републикански. Победителите в проведените 28 областни състезания вземат участие в републиканското състезание.

За пореден път любезен домакин на единадесетите републикански състезания на младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец” е КК“Албена”. Организатори на състезанията са Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението ” – МВР, МОМН, МФВС и БФППС. 

Тържественият ритуал по откриване на състезанието е на 10.06.2011г. от 10:00 часа между информационния център и голф игрището пред хотел “Добруджа” в КК “Албена”.

Надпреварата между младите огнеборци ще започне със старт в дисциплината “Бойно разгръщане на състезателна пътека– Стадион “АЛБЕНА 1” от 10:30 часа на 10.06.2011г.

В 11:00 часа е предвидена пресконференция /среща/ с журналисти.

Вторият състезателен ден – 11.06.2011г. започва със старт в дисциплината “400 метра щафетно бягане с препятствия”   - Стадион “АЛБЕНА 1” в 10:00 часа.

Тържественото закриване на състезанието и награждаването на победителите ще бъде от 16:00 часа между информационния център и голф игрището пред хотел “Добруджа” в КК “Албена”.

Каним всички, желаещи да присъстват на състезанията и да окуражават младите ни огнеборци в надпреварата, да заповядат в КК “Албена” на 10 и 11 юни.

 


Сходни връзки

ОБРАХА МАГАЗИНИ ЗА ХРАНИТЕЛНИ СТОКИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди