изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:29 EEST
ЧЕЛЕН СБЛЪСЪК ЗА ШАХМАТНАТА ТИТЛА В АЛБЕНА    
СпортМиналогодишният шампион Найден Войнов (Видин) и Локомотив (Пд) водят люта битка за златните медали в "А" група при мъжете в държавното отборно първенство.

След първите 5 кръга двата тима имат по 9 точки и си делят първото място два кръга преди края. По програма в следобедните часове днес те ще се изправят един срещу друг в пряк сблъсък за титлата.   
В отминалия кръг отборът от крайдунавския град стигна до успеха благодарение на победата на добричкия гросмайстор Момчил Николов над Павел Димитров. Той спечели своята партия, след което донесе и крайната победа за състава си с 3,5-2,5 точки над Марица-Изток (Раднево). На добруджанеца му предстои да мести "черно-белите" фигури с гросмайстор Борис Чаталбашев. 
На третата позиция със 7 т. е Локомотив 2000 (Пд), а на четвърто място с точка по-малко е столичният Локомотив, в чийто редици е братовчедът на голмайстора на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов - Киприян. 
При жените партиите в "А" група също протичат изключително оспорвано. Начело е съставът на Шах XXI София с 10 т., следван от Локо (Пд) с 8, ЦСКА и Локо 2000 (Пд) с по 7 т. В състава на Спартак XXI (Пл) играе добричлийката Пламена Андреева. В шампионата блестят имената на Маргарита Войска, Мария Велчева, Емилия Джингарова, Павлина Чилингирова, Ружка Генова и др. 
В "Б" група при мъжете начело е Виктори (Благоевград) с 14 т. Призовата тройка допълват Тунджа (Ямбол) и Енергия 21 (Добрич) с по 10 т.  
В държавните отборни първенства за мъже и жени - "А" и "Б" групи, участват 194 състезатели и състезателки. Между тях 25 международни гросмайстори и 30 международни майстори. В "А" групите при мъжете и жените осем отбора ще излъчат шампиона и неговите подгласници, а последните два отбора ще трябва да се явят на поправителен следващата година в "Б" групите.
 


Сходни връзки

ЧЕЛЕН СБЛЪСЪК ЗА ШАХМАТНАТА ТИТЛА В АЛБЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди