изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:10 EEST
Цветанов преброи престъпниците в България – 1977 души    
Ред и сигурност

Криминалният контингент в България се състои от 1977 души, а сред организираните престъпни групи преобладават най-вече тези, които се занимават с наркотици, в които има 668 лица, изчисли вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов, като обяви данните по време на национално съвещание на ръководството на МВР.



През последните две години имаме привеждане в известност на активния криминален контингент и организираните престъпни групи, допълни той.

Цветанов отбеляза, че в Барселона вчера е задържан българинът Наско Ластика, който е обвинен за рекет за 250 000 лева и опит за отвличане. „Обмяната на информация с евроатлантическите партньори е изключително ценна, защото дава възможност разследвания, които текат в страната и чужбина да приключват", смята министърът.

Той уточни, че се отчита спад на престъпленията срещу личността - от януари до май 2010 г. към същия период на 2011 г. Убийствата били с 13 по-малко, като те били предимно на битова основа, всички са разкрити. Намалявали грабежите, включително и въоръжените обири. Имало обаче завишаване на домовите кражби.

Обезпокоително е, че се наблюдава устойчива тенденция за увеличаване на престъпленията, извършени от малолетни и непълнолетни, отчете вътрешният министър.

„Ефективност има в работата срещу контрабандата на цигари - за 2011 г. са иззети 12,5
млн. кутии срещу 5 млн. кутии за 2010 г. Има още какво да се желае. Очакват се още резултати от съвместните разследвания с ОЛАФ", изтъкна Цветанов.

Според него е удовлетворително, че е намалял процентът на върнатите от прокуратурата случаи за доразследване. Цветанов коментира по повод разследванията на „Вътрешна сигурност", че има доста случаи на „служители, които са минали от другата страна на барикадата". „В тези случаи ще бъдем безкомпромисни. В рамките на няколко дни ще се реализира акция точно в тази насока, обеща министърът.

http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

Цветанов преброи престъпниците в България – 1977 души | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди