изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 22:28 EEST
Цонко Цонев: „Ако искаш всичко да ти е наред, Цонко избери за кмет” е девизът ми за изборите    
Интервюта Кметът на Каварна Цонко Цонев в интервю за Агенция „Фокус”.


Фокус: Г-н Цонев, Инициативен комитет издигна кандидатурата ви отново за кмет на Каварна, лично премиерът Бойко Борисов ви подкрепя. Изненадан ли сте?
Цонко Цонев: Според мен е съвсем логично хората, които ме подкрепиха последните осем години, да ме подкрепят за още четири. В инициативния комитет влизат няколко от водещите земеделци в Североизточна България. Това са Стоян Ковачев, един от най-големите земеделци, който обработва 70 000 дка земя, председателите на две кооперации в село Белгун и в село Видно, както и капитанът на „Калиакра” Иван Райчев, на волейболен клуб „Калиакра” Петър Узунов, както и представители на квартал „Хаджи Димитър”, съветник два мандата Любен Кючуков.
Още в комитета са още кметът на село Българево Георги Георгиев, директорът на СОУ „Стефан Караджа” Станка Петрова, председателят на ГЕРБ в общинския съвет Росен Димов, който също е крупен земеделец, също и председателят на Комисията по спорт и образование Адриан Ялнъзов, съветник от ГЕРБ.
Така, че това е една широка палитра от хора – земеделци, един учител, спортисти – все хора с различни професии, но с една идея – да подкрепят развитието на Каварна през следващите четири години. Много се радвам, че премиерът оценява това, което е направено в Каварна. Той каза, че категорично подкрепя кандидатурата ми, защото трябва да се подкрепят хора, които вършат работа.
Фокус: Има ли вече други номинирани кандидати за кмет на Каварна?
Цонко Цонев: За съжаление няма други кандидатури и поради това съм обезпокоен. Призовавам всички, които имат желание, все пак да обявят кандидатурите си, за да има една конкуренция на идеи, на платформи.
Моят девиз за изборите ще бъде „Ако искаш всичко да ти е наред, Цонко избери за кмет”. Това е моето лого. Тъй като всеки иска всичко да му е наред – затова Цонко трябва да е кмет. Логото на предишната ми кампания беше „Подкрепете изпълнените обещания”. Мисля, че този път логото е още по-сериозно, защото, когато хората гласуват, те искат всичко да им е наред.
Фокус: Каква ще бъде кампанията ви?
Цонко Цонев: Кампанията ми ще бъде позитивна, както винаги досега. Ще бъде насочена към това как да се решават проблемите, как всичко да се подобри в нашата община, как да се работи по-енергийно и по-амбициозно, за да има още по-добри резултати. Моята кампания винаги е била такава. Всъщност аз официална кампания няма да правя месец преди изборите, тъй като това правя вече осем години. Обикновено моята кампания започва след изборите. Така, че съм в кампания от ноември 2007 г., откакто бях избран, и в момента също съм в много усилена кампания от три години и половина.
Смятам да приключа кампанията и когато дойде предизборният месец да я спра. Тогава ще обикалям само да слушам проблемите и предложенията на хората, освен това, което аз ще им предложа. Искам да видя хората, да ги чуя, не че не ги виждам и чувам всеки ден, но смятам кампанията ми да приключи, когато започне официалната предизборна кампания.
Фокус: Вие следвате американския модел – там са постоянно в предизборна кампания.
Цонко Цонев: Абсолютно. Така трябва да бъде. Аз също така нямам намерение да викам по време на официалната кампания приятелите ми актьори, музиканти, режисьори, въобще хора на културата, на спорта, тъй като според мен те трябва да се подкрепят по време на мандата, а не да чакат предизборната кампания, за да оцелеят и да преживеят.
Фокус: През вашия поглед как изглежда днес Каварна след толкова време и какво трябва да се промени?
Цонко Цонев: Аз помня каква беше общината преди да стана кмет – имаше огромни проблеми, режим на водата, никаква канализация, имаше много дупки, нямаше осветление – въобще беше пълен погром.
В момента всичко е променено. В събота например с премиера открихме последния колектор в ромския квартал „Хаджи Димитър” – така целият квартал е с канализация, водопроводи, асфалт, тротоарни плочки. Говорим все пак за ромския квартал. Така че през моя поглед се промениха доста неща за последните осем години. Надявам се Каварна да се промени още повече през следващите четири. Новата общинска сграда беше открита на 6 май, вече е в центъра на града, хората получават достъпност и обслужване в една супер модерна сграда.
Фокус: Какъв е стандартът на живот на гражданите в общината?
Цонко Цонев: Например собствениците на земеделски земи получават по 30-60 лв. тази година за декар. 15 млн. – 16 млн. лв. са влезли само под формата на ренти при жители на община Каварна. Средната заплата в общината е около 520 лв. Мисля, че стандартът е нормален за рамките на България и хората могат да преживяват добре, тъй като имаме изключително развито земеделие, в което са заети много хора с добри заплати. Туризмът се увеличава с всяка изминала година, като обем на инвестиции на работни места. Беше открито голф игрището, за което дойде и премиерът Борисов. С това бяха открити 200 нови работни места, като половината са заети от жители на община Каварна.
На 6 юни открихме един европейски проект, по който беше изградена сушилня за билки и за преработка. Тук отново ще бъдат открити нови работни места. В момента работят само трима души, но догодина ще станат 20. Така че и с по-големи, и с по-малки инвестиции успяваме да имаме производство на територията на общината. Най-важното е да има производство, защото то е двигателят на икономиката на общината.
Фокус: Какви цели ще си поставите, ако станете кмет отново? Какво трябва да се промени все още в Каварна?
Цонко Цонев: Целта, която съм си поставил, на практика може да бъде решена много бързо още догодина. Тя е да се свърже инфраструктурно горната част на града с морската част. Това ще разтовари съществено трафика и ще облекчи достигането до морето. Ще бъде завършен и един околовръстен път, за да бъде свързан центърът на града с международния път за Шабла. Това са изключително важни инфраструктурни проекти, които ще отворят града. Имаме един спечелен проект, с който ще сменим тротоарните плочки в центъра на Каварна по бул. „България” и центъра на село Българево в посока към нос Калиакра, както и озеленяването и облагородяването на терена около спортния стадион „Калиакра” и спортната зала.
Важно е да бъде направена и топлоизолацията на многопрофилната болница за активно лечение, както и на детската ясла.
Останаха няколко обекта, които трябва да бъдат довършени инфраструктурно. За тях ще се кандидатства по европейските програми. Имаме два проекта, които реализираме с Италия в културната област. Завършва през септември и един европейски проект, озаглавен „Благодарим ти, кмете” с подкрепата на Европейската комисия. Бих искал да реализирам проекти, свързани с ромската интеграция, образованието, здравеопазването, в социалната сфера и др.
Галина ДИМОВА

ОЩЕ ИНТЕРВЮТА С ЦОНКО ЦОНЕВ

 


Сходни връзки

Цонко Цонев: „Ако искаш всичко да ти е наред, Цонко избери за кмет” е девизът ми за изборите | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Цонко Цонев: „Ако искаш всичко да ти е наред, Цонко избери за кмет” е девизът ми за изборите
Автор: Anonymous да 2011-06-08 @ 12:03 EEST
цонко ако на теб всичко е наред то на хората от каварна нищо не е наред.няма работа.няма доходи.глад и мизерия.с музика и танци нагладно нищо не става. по добре си иди.стига толкова.не ходи като цветарка от партия на партия.имай достойство.но къде ти толкова у теб.
Цонко Цонев: „Ако искаш всичко да ти е наред, Цонко избери за кмет” е девизът ми за изборите
Автор: Anonymous да 2011-06-08 @ 14:05 EEST
До първия коментар:Информацията за Каварна е ,че Каварна е работещ град, няма безработица , даже всички цигани в Каварна са работещи, а сега като чета коментара си мисля кое е вярно?
Цонко Цонев: „Ако искаш всичко да ти е наред, Цонко избери за кмет” е девизът ми за изборите
Автор: Anonymous да 2011-06-08 @ 17:42 EEST
Гледай къде си пращат децата! Ако децата им остават там, значи е хубаво, ако бягат - значи само се правят, че е хубаво. ;-)

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди