изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:25 EET
Депутатите отрязаха Сидеров от шефския пост на комисия ”Антикорупция”    
Парламент

Парламентът отхвърли предложението на "Атака" Волен Сидеров да стане председател на парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси и парламентарна етика. Предложението бе внесено от парламентарната група на партията вчера. Досегашният председател на комисията Валентин Николов няма да продължи да я оглавява, съобщиха БТА и "Фокус".



Промяната се наложи заради напускането преди две седмици на тримата народни представители от парламентарната група на "Атака" - самият Валентин Николов, Кирил Гумнеров и Огнян Пейчев. След като те се отцепиха от групата, според правилника на парламента нямат право да заемат ръководни постове в парламентарни комисии. Тримата се отцепиха от "Атака" след инцидента пред джамията в София. След това те обвиниха Волен Сидеров, че държи в зависимост депутатите, като ги е накарал да подпишат декларации за лоялност преди изборите 2009 г., които впоследствие се оказали гаранции по банков заем.

Гумнеров призова парламентът да не избира сега Сидеров за председател на антикорупционната комисия, защото те ще внесат сигнал по случая в нея, съобщи Дарик радио.
Николов пък обяви, че остава в комисията, тъй като парламентът не го е освободил, но нямало да участва в обсъжданията, гласуванията и останалите членове от комисията ще решат какво да правят със сигнала.

От 145 депутати – 9 гласуваха „за”, 93 гласуваха „против”, а 43 се въздържаха. В израз на протест ПГ на „Атака” напусна пленарната зала.

Георги Пирински от БСП заяви, че действията на „Атака” са пряко посегателство върху етническия мир, който българското общество цени особено високо и особено ревниво трябва да пази. С тези свои действия тази партия се изолира от българското демократично общество, добави той. По думите му действията на депутатите от „Атака” са пореден пример за едно свръх агресивно противоконституционно поведение.

Той напомни за предишното Народно събрание, когато партията е напуснала парламента и е демонстрирала едно пренебрежително отношение към парламентаризма.

Не е редно, след като Волен Сидеров е член на Комисията за контрол на ДАНС, да е член и на комисия за борба с корупцията, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев. „Има принципи. Спазваме правилника максимално и от друга страна разсъждаваме и принципно. Не може Сидеров да е член и на двете комисии, категоричен бе Красимир Велчев. Той обясни, че депутатите от ГЕРБ спазват стриктно правилника на парламента. „Атака” никога не е била част от управлението, каза още Велчев.

Последна актуализация в 11.17 ч.

http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Депутатите отрязаха Сидеров от шефския пост на комисия ”Антикорупция” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди