изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 11:43 EEST
Студенти от ВСУ „Черноризец Храбър” ще участват в конкурс за мода в Монте Карло    
Образование

Утре моделите дефилират в Археологическия музей във Варна за селектиране от национално жури. Млади дизайнери от Варненския свободен университет „Черноризец Храбър” ще премерят сили в престижно международно състезание. Те ще участват със свои модели в „Jeansation 2”, което ще се проведе догодина в Монте Карло, Княжество Монако, съобщиха от висшето училище.



 

На състезанието се представят дънкови облекла на дизайнери от цял свят. По традиция участниците в него се селектират първо от национално жури, а после и от международно. Варненските студенти редовно печелят правото да дефилират в Монте Карло.

 

Миналата година четвъртокурсничката от ВСУ „Черноризец Храбър” Дарина Янакиева получи наградата за най-добър дънков модел в „Jeansation 2”. Тогава в състезанието участваха млади дизайнери от 17 страни, сред които представители на Италия, Гърция, Франция, Испания, Индия, Израел, Русия, САЩ и др.

 

Преди да заминат за Монте Карло моделите на младите дизайнери от ВСУ „Черноризец Храбър” ще бъдат представени във Варна. Утре в 18:00 часа те ще бъдат показани на модно дефиле във вътрешния двор на Археологическия музей, подчертаха организаторите на проявата. Освен представянето пред националното жури, по традиция студентите от специалността „Моден дизайн” отбелязват и края на учебната си година с ревю. Гости на събитието ще бъдат възпитаници на ВСУ „Черноризец Храбър”, дипломирали се отлично през март 2011 г., преподаватели и граждани на Варна.

 

Най-добрите студенти от специалността „Моден дизайн” ще получат грамоти и награди за високи резултати през изминалата учебна година. Отличия ще има и за моделите, участвали в ревюто, подчертаха организаторите от Катедра „Изкуства” на Архитектурния факултет и от Студентския съвет на университета.

 


Сходни връзки

Студенти от ВСУ „Черноризец Храбър” ще участват в конкурс за мода в Монте Карло | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди