изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 16:12 EEST
ВРЕМЕТО: Прогноза за България за 09.06.2011    
ВреметоПрез следващото денонощие от запад на изток над страната ще премине студен атмосферен фронт. През нощта над западните райони на много места ще паднат краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Над останалата част от страната ще преобладава ясно време. Утре преди обяд над западните и централните райони на много места ще има превалявания и гръмотевици, а над източните ще преобладава слънчево време.

След обяд преваляванията в западната част ще спрат, а облачността ще намалее, а над централната и източната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места там ще паднат краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Там ще има и градушки. Вятърът в по-голямата част от страната ще се ориентира от запад-северозапад, умерен, в Дунавската равнина до силен. В Източна България ще бъде умерен от изток-югоизток. Максимални температури между 25° и 30°, за София около 24°.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца, но ще се повишава.

Над планините ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност, очакват се интензивни краткотрайни превалявания и гръмотевични бури. Вятърът постепенно ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Максимална температура на 1200 метра - около 17°, на 2000 метра - около 10°.

По Черноморието преди пладне ще преобладава слънчево време. След пладне ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще паднат краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури на въздуха между 24° и 27°. Температурата на морската вода е 22°-23° Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Дежурен синоптик: Стоян Ботев

 


Сходни връзки

ВРЕМЕТО: Прогноза за България за 09.06.2011 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди