изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:08 EET
ФИРМА ОТ ХАСКОВО СЕ ЖАЛВА В МИНИСТЕРСТВО    
ИкономикаСмята, че областната администрация в Добрич нарушава закона за търговете и опропастява бизнеса на Балчик. Тихомир Цветков - управител на фирма "Тоталс" ЕООД от Хасково, е подал жалба в Административния съд в Добрич, а вчера и в Министерството на регионалното развитие и благоустройството, срещу проведен търг за отдаване на централен плаж в Балчик. Това съобщи пред медията самият Цветков.

Пред репортер на вестника Цветков разказа, че поводът е заповед на областния управител, според която "Тоталс" ЕООД не е допусната до търга.
"Купих тръжна документация и подготвих документи. На 6 юни, за когато бе определен той, се явих в администрацията. Бяхме две фирми, другата е от Добрич. Първо бяха отворени нейните документи. При прегледа им стана ясно, че скицата, която трябва да бъде представена, не е в мащаб 1:500, а 1:1000. Тогава от комисията предложиха, ако сме съгласни, спечелилата търга фирма да има 3-дневен срок да представи такава в изисквания мащаб 1:500. Съгласихме се. Отвориха и ценовата им оферта, която бе в размер на 42 006 лв. без ДДС, при начална обявена годишна наемна цена 36 112 лв. без ДДС. След това пристъпиха към отваряне на нашите документи. Нашата скица също бе с мащаб 1:1000. Отвориха и ценовото ни предложение, което бе 44 хил. лв. без ДДС. Вместо обаче да обявят победител, комисията заяви, че ще се произнесе в 3-дневен срок. По закон обаче това трябва да стане веднага пред участниците в търга. Днес /б.а. - на 7 юни/ ми се обадиха и вече ми връчиха заповед, подписана от областния управител, в която пише "Прекратявам процедурата по избор на наемател на морски плаж "Балчик-централен" поради следното: Не се допуска до участие в търга за отдаване под наем на морски плаж „Балчик-централен", община Балчик кандидата за наемател „Тоталс" ЕООД...". Тази заповед за мен е невалидна, защото реално с отварянето на ценовите ни оферти търгът бе проведен. Смятам, че се прави опит търгът да бъде манипулиран" - каза Цветков. Той е категоричен, че фирмата му е реална и е готов да плати посочената от него цена за наем на плажа в 14-дневен срок, според нормативната база.
 "Ще си търся правата. С тези си действия петима чиновници обричат бизнеса на цял град Балчик. Аз имам линейка, медицински екип, който очаква да бъде назначен. Само преди дни съм платил и подновяването на документите на спасителите, които също очакват да бъдат назначени на работа. Подавам жалба и в регионалното министерство, защото държавата алармира, че плажовете остават неохраняеми за сезона, а в същото време администрацията тук прави всичко, за да останат те без охрана и стопанисване. Не на последно място питам и защо не иска администрацията да вземе парите, които съм готов да платя. При един следващ търг цената ще бъде още по-ниска и хазната ще загуби" - каза още Цветков.
За коментар потърсихме пресцентъра на областната администрация, откъдето заявиха: "До изтичането на 14-дневния срок за обжалване на търга от страна на участниците в него няма да коментираме, за да се избегне влияние върху институциите, които разглеждат жалбата на участниците".
 


Сходни връзки

ФИРМА ОТ ХАСКОВО СЕ ЖАЛВА В МИНИСТЕРСТВО | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ФИРМА ОТ ХАСКОВО СЕ ЖАЛВА В МИНИСТЕРСТВО
Автор: Anonymous да 2011-06-09 @ 20:57 EEST
oblastna mafiya - i az sam yal poparata na tiya mijiturki za nov plaj bal4ik
ФИРМА ОТ ХАСКОВО СЕ ЖАЛВА В МИНИСТЕРСТВО
Автор: Anonymous да 2011-06-11 @ 14:37 EEST
Необходимо е да си отстояваме правата,защото те мислят ,че като са назначени от партията майка ,законът се подчинява на тях.Не се предавайте пред тях!Длъжни са да спазват закона!!!!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди