изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:16 EET
ПУСНАХА ПОД ПАРИЧНА ГАРАНЦИЯ ГРАБИТЕЛ НА БРИТАНЦИ    
НовиниВ парична гаранция от 2000 лева изменена мярката за неотклонение на 26-годишния Георги Д. Г. от Добрич Окръжният съд, съобщиха от пресцентъра му.

 Срещу него има досъдебно производство за грабеж на британско семейство, кражби, противозаконно отнемане на моторно-превозно средство и за незаконно държане на оръжие.
Преди това в продължение на една година той е бил с наложена мярка за неотклонение „задържане под стража”.
Адвокатът на Георги Г. пледира днес, че основният мотив за искането им е продължителният срок на търпене на двете мерки за неотклонение. Според Наказателно-процесуалния кодекс мярката за неотклонение домашен арест е идентична по тежест със задържането под стража. Адвокатът е посочил, че взетите по отношение на обвиняем мерки за процесуална принуда се отменят от прокурора след изтичане на повече от 2 години от привличането в случаите на тежко престъпление. Подзащитният му не се е отклонявал и не е нарушавал режима на домашния арест. През този период обаче той не е могъл да работи, затова няма средства да внесе парична гаранция. С тези аргументи защитникът е поискал на Георги Г. да бъде определена мярка за неотклонение подписка.
Представителят на Окръжната прокуратура е заявил, че не е изтекъл законовият срок за задържане, защото почти година делото срещу Георги Г. е било в съда и този период е извън срока на задържане по досъдебното производство. Прокурорът обаче намира, че предвид цялата продължителност на делото – от декември 2008 г. досега, може да се измени мярката за неотклонение на обвиняемия. Държавният обвинител се е противопоставил на искането да бъде определена мярка за неотклонение подписка, предвид тежките обвинения, за които е привлечен да отговаря Георги Г. Прокурорът е поискал да му бъде наложена парична гаранция, която да го стимулира да я спазва и да се явява по делото.
В последната си дума Георги Г. е помолил съда за подписка, за да може да се издържа, след като 3 години не е работил.
 Окръженият съд е преценил, че е изтекъл достатъчно дълъг период на търпене на наложената на Георги Г. мярка за неотклонение домашен арест и следва тя да бъде изменена. Според съдебния състав, поисканата мярка за неотклонение подписка е твърде лека и с оглед на тежестта на повдигнатите срещу него обвинения, трябва да му бъде определена парична гаранция в размер на 2000 лв. Съдът е дал 7-дневен срок за внасяне на сумата.
 Съдебният акт може да бъде обжалван или протестиран в 3-дневен срок пред Апелативен съд – Варна. Делото там е насрочено за разглеждане на 14.06.2011 г.
 


Сходни връзки

ПУСНАХА ПОД ПАРИЧНА ГАРАНЦИЯ ГРАБИТЕЛ НА БРИТАНЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди