изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:13 EEST
БАЛЧИКЛИИ ОТКРИХА РИБОВОЛА СЪС ЗМИОРКА    
Лов и риболовЗа поредна година балчишките рибари си направиха тържествено откриване на риболовния сезон. Над 30 въдичари, и разбира се, още по-големите майстори - техните съпруги, се събраха на тържествения водосвет, отслужен от отец Стратия, разказа за НДТ Марияна Василева, която освен, че е достойна съпруга на запален въдичар, държи и магазин "На слука" в Белия град.

"Това си ни е традиция и вече пет години поред си откриваме официално сезона. Тази година смятаме, че сме благословени, защото още в първата вечер колега успя да улови змиорка" - добавя Марияна Василева. Основно уловът на рибарите в деня на откриването на сезона е бил от попчета, като всичко, което е било извадено от морето, е минало през барбекюто, добави още Василева.
Любителите на въдиците и лакардиите се надяват на добър сезон и богат улов. "За съжаление през последните години сафридът все по-рядко излиза и се смята за чист късмет. От години уловът е слаб, като не всяка вечер може да се уловят между 30 и 50 сафрида. Вечерта преди откриването на въдица успяхме да хванем само 1 сафрид, но пък той тежи цели 70 грама" - добавя с усмивка жената.
Магазин "На слука" е мястото, където както старите рибари, така и съвсем начинаещите им колеги могат да се оборудват с всичко, което им е нужно и с извинението "На риба съм", да се спасят от досадното тупане на килима, за което съпругата мърмори поне от две недели. Пръчките вървят от 6 до 100 лв. За всеки джоб има и макари - от 8 до 100 лв. За тези, които искат да си опитат късмета за сафрид, са чепаретата на абсолютно достъпните цени от 1.80 лв. до 5 лв. В "На слука" може да се намери всичко, дори и за любителите на подводния риболов, които ползват харпуни - предлагат се части за тях. Естествено, за риба без стръв не може, но пък в магазинчето може да се купи такава както за морски риболов, така и за сладководен. Ако пък сте водолаз, можете да си поръчате в търговския обект, това, което ви е нужно и ако го няма, то ще ви бъде доставено в кратки срокове на достъпни цени. На всички въдичари и рибари пожелаваме на слука през новия риболовен сезон.
 


Сходни връзки

БАЛЧИКЛИИ ОТКРИХА РИБОВОЛА СЪС ЗМИОРКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди