изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 22:14 EEST
ВАС ПОТВЪРДИ ПРЕМАХВАНЕТО НА КОНЮШНЯТА В РУСАЛКА    
Ред и сигурностВърховен Административен съд потвърди решението на добрички Административен съд за премахване на конюшнята във ваканционно селище "Русалка", съобщиха от пресслужбата на морското кметство.

Това решение отхвърля оспорването, с искане за обявяване на нищожност, на "Русалка Тур" ООД срещу заповед №142/8.03.2010г. на кмета на община Каварна Цонко Цонев. С нея, на основание чл.57а. ал.3, във връзка с ал.1, т.1 от ЗУТ, е наредено премахването на незаконно поставен в поземелен имот, намиращ се във вилно селище “Русалка”, собственост на жалбоподателя, навес – конюшня, без надлежно разрешително.
От пресслужбата на общината добавят, че ВАС осъжда "Русалка Тур" ООД да заплати на община Каварна разноските по делото. Решението на магистратите, влизащо в сила от 26 април 2011 г., е окончателно и не подлежи на обжалване. Това е второто спечелено дело на община Каварна за премахване на незаконни постройки на територията на Русалка. В началото на май добричкият Административен съд се разпореди за премахване на незаконно изградени на входа/изхода на паркинга на "Русалка" бариери и КПП. Община Каварна ще предприеме действия за събиране в най-кратки срокове на присъдените разноски, които трябва да бъдат платени от "Русалка Тур" ООД, добавят от общината.
 


Сходни връзки

ВАС ПОТВЪРДИ ПРЕМАХВАНЕТО НА КОНЮШНЯТА В РУСАЛКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди