изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 16:39 EEST
Окръжен съд – Добрич, остави в ареста 28-годишен, обвиняем за кражби на видеокамери    
Ред и сигурностОкръжен съд – Добрич, потвърди наложената от Районен съд – Добрич, на 28-годишния Юлиян Ст. Е. от Добрич мярка за неотклонение задържане под стража. Той е обвиняем по досъдебно производство за това, че при условията на продължавано престъпление и повторност е извършил две кражби на видеокамери за наблюдение. На 15 срещу 16 април 2011 г. той е отнел 2 камери за наблюдение от магазин в Добрич, без съгласие на собственика и с цел да ги присвои.

 

На 18.05.2011 г. той е отнел камера за външно видеонаблюдение от автосервиз в Добрич, с намерение противозаконно да я присвои, като деянието е останало недовършено поради независещи от дееца причини.

На 19.05.2011 г. Районен съд – Добрич, му е наложил задържане под стража, а Окръжният съд е потвърдил акта му на 26.05.2011 г. На 02.06.2011 г. Районният съд е отказал да измени първоначално взетата мярка за неотклонение и Юлиян Е. обжалва неговото определение като незаконно и необосновано.

Адвокатът му пледира днес да бъде изменена мярката за неотклонение в по-леката домашен арест. Според защитника няма опасност подзащитният му да се укрие или извърши ново престъпление, той оказва пълно съдействие на органите на досъдебното производство, признавайки вината си и съжалявайки за стореното. Юлиян Е. има постоянен адрес и малки деца, които се нуждаят от неговите грижи.

Представителят на Окръжна прокуратура – Добрич, коментира жалбата като неоснователна. Той посочи, че от събраните по делото материали може да се направи обосновано предположение, че Юлиян Е. е автор на деянието, за което е привлечен да отговаря. Прокурорът намира, че не е отпаднала опасността той да се укрие или да извърши друго деяние, тъй като е установено, че за период от около 1 година, непрекъснато извършва престъпления. На 30.03.2011 г. Юлиян Е. е сключил споразумение с Районния съд да търпи наказание пробация за кражба, извършена на 30.01.2011 г. Справка на Районна прокуратура – Варна, показва, че той е привлечен като обвиняем за множество кражби. Семейното му положение не го възпира да извършва престъпления, коментира още държавният обвинител.

В последната си дума Юлиян Е. помоли съда за мярка за неотклонение домашен арест, за да се грижи за децата си.

Окръжен съд – Добрич, като взе предвид събраните по делото доказателства и становищата на страните потвърди отказа за изменение на наложената на Юлиян Е. мярка за неотклонение задържане под стража.

Актът на Окръжен съд – Добрич, не подлежи на обжалване и протест.

 

09.06.2011 г.                                                 Пресслужба Добрички окръжен съд     

 


Сходни връзки

Окръжен съд – Добрич, остави в ареста 28-годишен, обвиняем за кражби на видеокамери | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди