изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:40 EET
Balchik Classic Days ще бъде открит с гала концерт на Софийската филхармония    
Култура Второто издание на Balchik Classic Days ще бъде открито с гала концерт на Софийската филхармония. Стартът на най-силното музикално събитие в Балчик за годината ще бъде на 29-ти юли, когато под диригентската палка на маестро Мартин Пантелеев ще прозвучат едни от най-красивите произведения на Лудвиг ван Бетовен.


В дните до 6 август на открита сцена край морето ще се изявят музиканти от различни държави, привлечени от очарованието на Белия град и предизвикани от специфичния формат на фестивала.
Предвид разнообразната публика и очакванията й за стилна и богата програма, организаторите от „Музика Арт” са изпълнили афиша с интригуващи заглавия и атрактивни артисти от цял свят.
Сред най-ярките участници в Balchik Classic Days тази година е основателят на международния оркестър "Филхармония на нациите" Юстус Франц - артист с над 50-годишна кариера, работил многократно с всички легендарни музиканти като Херберт фон Караян, Ленард Бърнстейн, Джордж Сел, Серджу Челибидаке и др. През 80-те години основава един от най-големите музикални фестивали - "Schleswig Holstein Musikfestival", заради което получава редица награди от германското правителство за особен принос към немската култура. Ученик на Вилхелм Кемпф и дългогодишен професор по пиано в Хамбург, той ще изпълни на сцена „Мистрал” произведения от Моцарт, Хайдн и Брамс.
Потвърждение за участието си в музикалния форум отново са дали и виртуозите Ласло Феньо /Унгария/ и Дерек Хан /САЩ/. Тяхното връщане на сцената в Балчик е благодарение на многото суперлативи от публиката, станала съпричастна на миналогодишното издание на фестивала.
Бандонеониста Никола Мило е друг ярък изпълнител, който заедно с Лида Кънчева, Андреас Еделман и Младен Стоянов ще срещнат очарованието на класиката със страстта на тангото.
Поканата за участие със самостоятелни концерти са приели любимците на българската публика -  проф.Йосиф Радионов /цигулка/ и Людмил Ангелов /пиано/.
Почти всяка вечер гостите на фестивала ще имат удоволствието да се насладят на брилянтния звук от цигулката на музиканта на 2010 година Веско Ешкенази.
Balchik Funky Night е наречен един от концертите, който ще бъде поверен на музикантите от група Акага.
Във финалната вечер ще звучат шедьоври на мюзикъла, операта и оперетата, интерпретирани от музикантите на Spirit Еnsemble и изтъкнатите гласове на Валентина Корчакова, Русалина Мочукова /сопран/, Марио Николов /Тенор/ и Иво Йорданов /баритон/.
Всички концерти отново ще бъдат безплатни.

Сава ТИХОЛОВ

 


Сходни връзки

Balchik Classic Days ще бъде открит с гала концерт на Софийската филхармония | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди