изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 11:34 EEST
МЛАДИ ОГНЕБОРЦИ МЕРЯТ СИЛИ В АЛБЕНА    
Туризъм12-ите републикански състезания на младежките противопожарни отряди "Млад огнеборец" стартираха в курорта Албена. В тях участват 29 отбора - 28-те областни победители и националният отбор. Състезанията бяха открити от зам.-директора на главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" към МВР старши комисар Асен Игнатов. Сред гостите бяха още директорът на Националния дворец на децата Таня Досева, Ясен Сливенски - директор на дирекция "Подготовка и помощ при бедствия" към БЧК, началникът на областно управление ПБЗН комисар Димчо Симеонов, директорът на Областната дирекция на БЧК д-р Артюн Еринозов и др.

Получени бяха поздравителни адреси от министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, от министъра за физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, от министъра на образованието, младежта и спорта Сергей Игнатов и др.
В България има около 700 отряди "Млад огнеборец", в които членуват около 8 000 младежи и девойки, съобщи главен инспектор Стефан Стефанов - началник на сектор "Превантивна дейност" към ГДПБЗН. Той посочи, че движението се е зародило през 40-те години на миналия век, след прекъсване състезанията са възстановени преди 12 години. В тях участват деца на възраст между 12 и 16 години. Търсят се варианти да се ангажират и младежите на възраст между 16 и 18 години - да бъдат инструктори или да се организират състезания и за юноши, каза Стефанов.
Състезанията "Млад огнеборец" се провеждат по правилника на Международната асоциация на пожарните и спасителни служби, в която членуват над 35 държави. България е една от първите страни-членки. Националният отбор "Млад огнеборец" ще ни представи през юли в Словения на Международния форум на младежките противопожарни отряди. Там ще участват 52 отбора от над 27 държави. Такива състезание се провеждат на две години. На предходното през 2009 г. българският отбор се е класирал на 14 място. Тази година очаквам да сме в десетката, каза Стефанов. НДТ


 


Сходни връзки

МЛАДИ ОГНЕБОРЦИ МЕРЯТ СИЛИ В АЛБЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди