изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:47 EEST
Откриха телата на обвиняемите за убийството на Румен Рачев    
Ред и сигурност Намерени са телата на двамата обвиняеми за убийството на бизнесмена Румен Рачев - Владимир Филев и Георги Георгиев, съобщи МВР. При останките от едното тяло е получено 100% съвпадение на ДНК-профила. При второто има съвпадение с вещи и предмети, иззети от обитаваното от него жилище. До средата на следващата седмица този профил ще бъде изчистен окончателно.

В края на май гражданин подал сигнал в столичното Осмо РУП, че в района на с. Железница открил обувка и човешки кости. Мястото веднага е огледано. Претърсен е широк периметър.

Откритите останки са предадени в Катедрата по съдебна медицина. Установени са данни за насилствена смърт. Според вида на намерените части от два човешки скелета би могло да се предположи, че смъртта е настъпила преди около година и половина.

Съпоставен е и биологичният материал. Приключените до момента експертизи сочат, че останките са на безследно изчезналите Владимир Филев и Георги Георгиев, които са привлечени като обвиняеми за убийството на бизнесмена Румен Рачев, извършено на 3 юли 2009 в Шумен.

За Филев и Георгиев са издадени и европейски заповеди за арест. Последната информация за тях е подадена от турист, който разпознал снимките им и си спомнил, че ги е виждал в близост до хижа „Вада" в Рила. Според данните до този момент там те били заведени от В.К. и Я.П., обвиняеми по  делото „Килърите".

Специализираната операцията "Килърите" беше проведена от МВР на териториите на няколко областни дирекции през юли 2010 г. Тогава бяха задържани двайсетина души. Един от тях беше Петър Стоянов-Сумиста. По-късно се появиха информации, че дори премиерът Бойко Борисов е бил мишена на престъпната група. http://www.trud.bg/

 


Сходни връзки

Откриха телата на обвиняемите за убийството на Румен Рачев | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Откриха телата на обвиняемите за убийството на Румен Рачев
Автор: Anonymous да 2011-06-11 @ 14:02 EEST
Стара българска поговорка гласи: Всеки кръсник си има кръсник! Не ги съжелявам, кой знае килко майки са разплакали.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди