изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 22:27 EEST
ХРИСТИЯН ЙОРДАНОВ ТРИУМФИРА НА ТЕПИХА В БУРГАС    
СпортПоредната впечатляваща победа записа Християн Йорданов от клуба по борба Добруджански юнак (Добрич).

Това стана в кат. до 46 кг. в свободния стил на държавния лично-отборен шампионат при кадетите. Шампионатът се състоя в "Бойчо Брънзов" в Бургас, а възпитаникът на заслужилия треньор Петър Петров победи на финала Айджан Ахмед от Армеец-ЦСКА с подигравателен резултат - 6:1 и 5:0 точки в двете части.
Преди това Християн записа още три убедителни победи, съобщи личният му треньор. От началото на годината той няма загуба и вече има 5 първи места - 3 в международни турнири и 2 в България. От утре той е на лагер в Казанлък, където ще се готви за европейските и световни първенства.
С бронз се окичи Димитър Желев, който участва в кат. до 50 кг. Той също записа три победи, но допусна загуба от Евгени Любенов от Търговище. От 16 юни Желев също ще бъде на лагер, като най-вероятно ще има преборване за титулярното място за тази категория в националния тим за еврошампионата. В кат. до 76 кг Иво Дженков изпусна да се качи на почетната стълбичка, завършвайки пети. В отборното класиране борците на Добруджански юнак са осми в конкуренцията на 31 клуба от цялата страна.
В първенството участваха над 180 състезатели. Борците от клуб Лютфи Ахмедов станаха отборни шампиони на първенството на България. Тимът от Разград завърши на първо място в крайното класиране със 75 точки. Втори остана съставът на Левски с 64 точки, въпреки че състезателите на столичани спечелиха най-много индивидуални титли - три.
Трети се нареди Черноморец (Бургас) също с 64 точки. За най-резултатен борец бе обявен Мариян Тодоров (Черноморец), който спечели титлата в категория до 100 кг. Призът за най-техничен състезател получи Хюсеин Ахмед (Левски), триумфирал при 69-килограмовите.
 
 


Сходни връзки

ХРИСТИЯН ЙОРДАНОВ ТРИУМФИРА НА ТЕПИХА В БУРГАС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди