изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:54 EET
КАНДИДАТ-ЮРИСТИ СЕ ЗАПОЗНАХА С ПРОФЕСИЯТА НА МАГИСТРАТА    
Новини14 кандидат-студенти по право са гостували на Окръжния съд в Добрич, за да се запознаят с професията на магистрата, съобщиха от пресцентъра на съда.

Учениците са кандидат-студенти по право, а 4-ма от тях са приети в университет с отличната им оценката от предварителните изпити. Младежите са завършили предимно Езикова гимназия „Гео Милев”, двама – ПМГ „Иван Вазов”, един – Хуманитарна гимназия „Св. Кирил и Методий”.
Съдия Георги Павлов от Търговското отделение на съда ги е запознал с обучението по право и възможността за реализация след завършването му. Неговата цел е била да мотивира бъдещите студенти да положат здрави основи в усвояването на правни знания, за да бъдат ефективни в професионалната си кариера след това. „Правото като учебна дисциплина е предизвикателство за младите хора, а следването в юридическия факултет е интелектуално изпитание за всеки младеж”, е обърнал внимание съдията на кандидат-юристите. Той е акцентирал на широката обща култура, сериозния житейски опит и непрекъснатото учене, които съпътстват работата на съдията.
За трети път Окръжният съд в Добрич организира посещение на абитуриенти, които желаят да изучават специалността „Право” с намерение да им представи специфичното в подготовката и в професията на магистрата.
 


Сходни връзки

КАНДИДАТ-ЮРИСТИ СЕ ЗАПОЗНАХА С ПРОФЕСИЯТА НА МАГИСТРАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди