изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 03:33 EEST
ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ОКРЪЖЕН СЪД СЕ Е ЗАПОЗНАЛ С НЕМСКИЯ ОПИТ В БОРБАТА С ПРЕСТЪПНОСТТА    
НовиниПредседателят на Окръжния съд в Добрич Енчо Енчев е участвал в семинар „Борбата срещу икономическата престъпност в Германия”.

 Той е организиран от Министерство на правосъдието, Националния институт на правосъдието и немската фондация „Фридрих Еберт”, съобщиха от пресцентъра на съда. Лектор на форума, проведен на 9 юни в София, е бившият генерален директор на криминалната полиция в Берлин Уве Шмидт. Той  е представил формите на проявление на икономическата престъпност и германския опит в борбата с нея и финансовите разследвания. Коментирана е била тяхната практика в изземването на имущество, придобито по престъпен начин, в борбата с измамите, с компютърните престъпления и с корупцията. Посочено е било, че стопанските престъпления в Германия представляват само 1,31% от общата престъпност, но делът на причинените от тях щети възлиза на 42,8% от общата сума на нанесените с престъпления вреди. „Това показва колко важно е противопоставянето на тези деяния и колко навременна е обмяната на опит между правосъдните ни системи”, смята съдия Енчо Енчев.
 


Сходни връзки

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ОКРЪЖЕН СЪД СЕ Е ЗАПОЗНАЛ С НЕМСКИЯ ОПИТ В БОРБАТА С ПРЕСТЪПНОСТТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди