изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:58 EET
ШАБЛА БЕ ДОМАКИН НА ЗАСЕДАНИЕ НА АБЧО    
НовиниОбщина Шабла бе домакин на редовното заседание на УС на Асоциацията на българските черноморски общини (АБЧО), съобщиха от кметството в морската община.

Заседанието е било открито от Марияна Кънчева, изпълнителен директор на асоциацията. Тя е представила на участниците в срещата информация за напредъка по изпълнението на текущите проекти, за първото полугодие на 2011 и за свършеното по проектите, стартирали през настоящата година.
В момента АБЧО работи по проект за изграждане на система  и контрол за извозване на опасни отпадъци с участието на държави, имащи излаз на море, информират от общината. Съобщено е било, че другият на асоциацията касае жилища в панелните блокове и ще обхване 1000 семейства. Асоциацията работи и по енергийни проекти, насочени към училища и институции. Сред тях е проект за откриване на технологичен център за фотоволтаични източници.
По програма „Леонардо” е проектът „Обучение през целия живот”. Според Марияна Кънчева, с това АБЧО успешно помага на кметовете на общини.
На заседанието е представена и информация за взаимодействието на Асоциацията с държавните институции и министерства, по теми и проблеми, касаещи развитието на българския Черноморски регион, като най-коментирани са били промените в Закона за туризма.
Участниците в заседанието са обсъдили развитието на отрасъла в черноморските общини. Всеобщото мнение е било, че има раздвижване, макар и с малки темпове, което може да  се обясни с началото на туристическия сезон.
След приключването на работната среща, кметът на община Шабла, Красимир Кръстев е представил дейностите, които се извършват в новооткрития Зелен образователен център и обновената сграда-паметник на архитектурата.
 


Сходни връзки

ШАБЛА БЕ ДОМАКИН НА ЗАСЕДАНИЕ НА АБЧО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди