изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 11:48 EEST
ДЕН НА НАЦИОНАЛЕН ТРАУР    
НовиниСчупена греда и спукана гума предизвикали касапницата на "Тракия"

Заради тежката катастрофа на магистрала "Тракия", при която загинаха 8 души, двама са в кома, а 16 бяха ранени, правителството обяви днешния ден за ден на национален траур. Предложението бе на премиера Бойко Борисов, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет, като бе прието на вчерашното заседание на кабинета. Това съобщи АСН.
Вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов даде специална пресконференция, на която обяви, кои от загиналите са идентифицирани. По думите му най-вероятната причина за тежкия инцидент е заспиване на шофьора. Самият водач Светослав Димитров отрича категорично да е заспивал, съобщиха от фирмата, обслужваща автобуса "Ентуртранс".
Жертвите били трудно разпознаваеми, "защото състоянието им е много лошо" и телата трудно се разпознават.
Автобус, пътуващ по линията София-Бургас, се ударил в крайпътната мантинела, обърнал се и се самозапалил. Автобусът се е движел с над 100 км/ч., едната му гума е разрязана, сочат първоначалните данни от огледа на полицията и ДАИ.
По първоначални данни е била счупена греда в автобуса, който катастрофира на магистрала "Тракия", обясни транспортният министър Ивайло Московски. Два мобилни екипа от транспортното министерство от Пловдив и Пазарджик са били мястото на инцидента на магистрала "Тракия". Други два екипа от Бургас влизат на комплексни проверки в компаниите, извършили превоза и в пункта, където е извършен техническият преглед на автобуса.
Очакват се експертизите от екипите на ДАИ и от МВР. Тахографските данни са проверени и не е имало надвишаване на ограничената за движение скорост. Извършена е по регламент и почивката на водачите, спазено е и правилото те да са двама, посочи Московски. На водача на автобуса обаче миналия месец му е съставен акт от Автомобилна администрация за неспазване на регламента за почивка.
Автобусът е бил нает от фирма „Бургастур” за извършването на превоза. Той е минал технически преглед на 8 март. Бил е в нормално техническо състояние и е годен за извършване на такива превози. Автобусът, с който е настъпило произшествието, има сключена задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите, като застраховката покрива отговорността на водача за нанесените на трети лица вреди съгласно действащото законодателство,  съобщиха от Застрахователна компания "Лев Инс" АД. Рискът по задължителна застраховка "Гражданска отговорност" е презастрахован в най-големите световни презастрахователни компании. НДТ/АСН
 


Сходни връзки

ДЕН НА НАЦИОНАЛЕН ТРАУР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди